Elite Mannen mobiliteit

Mobiliteit

Ben je van plan om op zondag 31 maart af te zakken naar het parcours van de Ronde van Vlaanderen? Of je nu naar de start in Antwerpen, het parcours of de aankomst in Oudenaarde komt, hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om zo vlot mogelijk op jouw locatie naar keuze te geraken.

Antwerpen

Het startschot van de 108ste Ronde van Vlaanderen weerklinkt dit jaar opnieuw in Antwerpen, dat afwisselend met Brugge Vlaanderens Mooiste ontvangt. Voor de renners aan hun Monument beginnen stellen we de ploegen voor op de Grote Markt. Ontdek hieronder hoe je erbij kan zijn in Antwerpen.

Fanzone Oude Kwaremont

Kies je ervoor om de Ronde van Vlaanderen in de fanzone op de Oude Kwaremont te volgen? Klik op de knop hieronder en ontdek hoe je er vlot geraakt!

Fanzone Paterberg

De Paterberg is traditioneel de laatste beklimming in Vlaanderens Mooiste. Met één passage van de Elite Vrouwen en twee van de Elite Mannen is dit één van de punten op het parcours die je niet wil missen. Ontdek hieronder hoe je vlot op de Paterberg geraakt.

Fanzone Koppenberg

De Bult van Melden maakt ook dit jaar deel uit van het Ronde van Vlaanderen parcours. Met een maximaal stijgingspercentage van meer dan 22% is dit een van de grootste obstakels die de renners en rensters moeten overwinnen. Klik op de knop hieronder en ontdek hoe je vlot op de Koppenberg geraakt.

Oudenaarde

Oudenaarde is niet alleen de aankomstplaats van beide wedstrijden, je kan er ook terecht voor de start van de vrouwenwedstrijd en de bijhorende ploegenvoorstelling! Klik op de knop hieronder en ontdek hoe je er vlot geraakt.

Tornanti
Tornanti

Fanzone Hotond & Oude Kruisberg

Het duo Hotond - Oude Kruisberg luidt traditioneel de ultieme finale van Vlaanderens Mooiste in. Ben je van plan om jouw favoriete renners en rensters hier aan te moedigen? Ontdek via de knop hieronder hoe je er vlot geraakt!

Dorpen van de Ronde

Sint-Niklaas, Hamme, Haaltert, Herzele en Zottegem krijgen dit jaar de titel van Dorp van de Ronde. Ontdek hieronder alle mobiliteitsinformatie. 

Toegankelijkheid

Wij werken samen met Inter. Wil je de Ronde van Vlaanderen graag bijwonen en heb je vragen? Neem contact op met babette.deprez@inter.vlaanderen via de knop hieronder.

Ben je in het bezit van een European Disability Card? Neem contact op met Inter en we bekijken samen hoe we jou kunnen ondersteunen voor parking, rolstoelpodium,... Bezorg Inter vervolgens je blauwe parkeerkaart, EDC-kaart of medisch attest en je ontvangt alle praktische informatie voor een leuke koersbeleving.

Verkeersvrije zone

Tijdens de Ronde van Vlaanderen wordt er in de ruime omgeving rond de aankomstzone in Oudenaarde, Koppenberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Hotond en Kruisberg een verkeersvrije zone ingesteld. Dit wil zeggen dat er geen wagens worden toegelaten op zondag. Om deze hellingen en de aankomst in Oudenaarde te bezoeken gebruik je één van de parkings aan de rand van de afgesloten zone.

  • Parkingzone Bruwaan Oudenaarde via E17 Afrit 8 De Pinte
  • Parkingzone Ronde via E429 Afrit 31 Frasnes
  • Park & Bike Avelgem via E17 Afrit 3b Kortrijk-Oost

Vervolgens kan je met de fiets vanuit Avelgem of met de gratis publieksshuttle vanuit Ronse en Oudenaarde de hotspots op het parcours bereiken.

Gratis pendeldienst

Samen met de steden Oudenaarde en Ronse, gemeente Kluisbergen en provincie Oost-Vlaanderen zorgt De Lijn voor drie gratis pendeldiensten waarmee je vanuit Oudenaarde, Berchem en Ronse tot in de finale van de Ronde van Vlaanderen reist. Via onderstaande knop kan je de volledige dienstregeling vinden.

Met de auto en de fiets

Ben je niet afkomstig uit de regio en wil je toch met de fiets naar de Ronde van Vlaanderen komen? Dat kan! Zet je fiets op of in de auto en neem afrit 3b Kortrijk-Oost op de E17. Volg vanaf daar de bewegwijzering ‘Park & Bike Avelgem’.

Laat je auto achter op een van de voorziene parkings (Colruyt, Aldi, IVC en het sportcentrum) in het centrum van Avelgem en spring op je fiets. Via een uitgepijlde fietsroute van 7,5 km naast de Schelde kom je aan bij de fietsenparking Weyns in het centrum van Berchem. Reis van daaruit door naar de verschillende hellingen.

Extra treinen

Vermijd rijstress en het zoeken naar een parkeerplaats door de trein te nemen. Vanuit verschillende steden heb je rechtstreekse treinverbindingen naar Oudenaarde en Ronse. Eenmaal aangekomen in het station kan je één van de gratis publieksshuttles gebruiken.

  • Gent-Sint-Pieters – Oudenaarde – Ronse: verhoogde frequentie (1 trein per uur tussen 10.00 u. en 13.00 u.) door de inleg van extra treinen bij de heen- en terugreis, met stops in onder andere De Pinte en Oudenaarde.
  • Oostende – Brussel – Brussels-Airport Zaventem met stops in onder andere Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.
  • Vanuit Antwerpen: Antwerpen-Centraal via Gent-Sint-Pieters naar Oudenaarde en Ronse.
  • Vanuit Frankrijk: Lille Flandres (FR) via Kortrijk naar Oudenaarde.

Plan je reis via de knop hieronder.

Tornanti
Tornanti

Lokale verkeersmaatregelen

Voor al de verkeersmaatregelen van de steden en gemeenten naast of in de omgeving van het parcours kan je steeds terecht op de websites of in de gemeentehuizen van de lokale besturen. Volg de Facebookpagina van de Politiezone Vlaamse Ardennen voor de laatste verkeersupdates.