Elite Mannen mobiliteit paterberg

Mobiliteit Paterberg

De Paterberg is traditioneel de laatste beklimming in Vlaanderens Mooiste. Met één passage van de Elite Vrouwen en twee van de Elite Mannen is dit één van de punten op het parcours die je niet wil missen. Ontdek in het uitklapmenu hieronder hoe je vlot op de Paterberg geraakt.

Woon je in de buurt? Kom dan zeker te voet naar de Paterberg. De publiekszone wordt ingericht in de Paterbergstraat.

Kom je graag met de fiets, stal dan je fiets in de voorziene fietsenparking Weyns, in het centrum van Berchem. Let wel, de fietsenparking is onbewaakt. Breng dus zeker een fietsslot mee. Neem daarna de gratis pendelbus aan halte B3 - Park & Bike Kwaremont en stap na een korte rit af aan halte B1 - Paterberg

De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 u. en 13.15 u. De terugritten starten na de passage van de vrouwen vanaf 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.

Ben je niet uit de buurt en wil je toch met de fiets komen? Dat kan! Zet je fiets op of in de auto en neem afrit 3b Kortrijk-Oost op de E17. Volg vanaf daar de bewegwijzering ‘Park & Bike Avelgem’.

Laat je auto achter op een van de voorziene parkings in het centrum van Avelgem en spring op je fiets. Via een uitgepijlde fietsroute van 7,5 km naast de Schelde kom je aan bij de fietsenparking Weys in het centrum van Berchem. Let wel, de fietsenparking is onbewaakt. Breng dus zeker een fietsslot mee. Neem daarna de gratis pendelbus aan halte B3 - Park & Bike Kwaremont en stap na een korte rit af aan halte B1 – Paterberg.

De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 u. en 13.15 u. De terugritten starten na de passage van de vrouwen vanaf 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.

De trein is een prima alternatief om Paterberg te bezoeken. Vanuit verschillende steden van ons land heb je rechtstreekse treinverbindingen naar Oudenaarde of Ronse.

  • Gent-Sint-Pieters – Oudenaarde – Ronse: verhoogde frequentie door de inleg van extratreinen bij de heen- en terugreis.
  • Oostende – Brussel – Brussels-Airport Zaventem, met stops onder andere in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.
  • Vanuit Antwerpen: Antwerpen-Centraal via Gent-Sint-Pieters naar Oudenaarde en Ronse.
  • Vanuit Frankrijk: Lille Flandres (FR) via Kortrijk naar Oudenaarde.

Plan je reis via de knop hieronder. Aangekomen in het station Oudenaarde kan je op de gratis pendelbus stappen aan halte A4 - Oudenaarde Station. Stap vervolgens af aan halte B1 – Paterberg.

Ook aan het station van Ronse is een halte voorzien. Door op te stappen aan halte C4 - Ronse Station en af te stappen aan C1 – Paterberg kan je zorgeloos een hele dag genieten van de Ronde van Vlaanderen in de fanzone.

De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 u. en 13.15 u. De terugritten starten na de passage van de vrouwen vanaf 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.

Er worden enkele publieksparkings voorzien voor de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en Ronse. Voor de parking in Oudenaarde neem je afrit 8 De Pinte op de E17. Volg vanaf daar de borden ‘Publieksparking Bruwaan Oudenaarde’.

Parkeer je wagen en neem vervolgens de gratis pendelbus aan halte A5 - Parking Publiek Bruwaan. Voor de Paterberg stap je af aan halte A1 – Paterberg

Om de parkings in Ronse te bereiken, neem je afrit 31 Frasnes op de E429 en volg je de borden ‘Publieksparking Ronse’. Stap vervolgens op aan bushalte C4 - Ronse Station. Voor de Paterberg stap je af aan halte C1 – Paterberg.

De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 u. en 13.15 u. De terugritten starten na de passage van de vrouwen om 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.