Elite Mannen mobiliteit oudenaarde

Mobiliteit Oudenaarde

Oudenaarde is niet alleen de aankomstplaats van beide wedstrijden, je kan er ook terecht voor de start van de vrouwenwedstrijd en de bijhorende ploegenvoorstelling! Ontdek in het uitklapmenu hieronder hoe je er vlot geraakt.

Woon je in de buurt? Kom dan zeker te voet naar het publieksdorp in de aankomstzone in Oudenaarde. De aankomst van de Ronde van Vlaanderen ligt op de Minderbroedersstraat ter hoogte van de Donkvijver. De start van de vrouwen wordt dan weer gegeven op de Markt.

Kom je graag met de fiets? Stal die dan in de voorziene fietsenparking op het Droesbekeplein. De Markt en Minderbroedersstraat liggen op enkele minuten stappen. Let wel, de fietsenparking is onbewaakt. Breng dus zeker een fietsslot mee.

Ben je niet afkomstig uit de buurt en wil je toch met de fiets komen? Dat kan! Zet je fiets op of in de auto en neem afrit 8 De Pinte op de E17. Volg vanaf daar de borden ‘Publieksparking Bruwaan Oudenaarde’.

Parkeer je auto op de parking en neem je fiets richting de fietsenstalling op het Droesbekeplein. Let wel, de fietsenparking is onbewaakt. Breng dus zeker een fietsslot mee.

De trein is een prima alternatief om Oudenaarde te bezoeken. Vanuit verschillende steden van ons land heb je rechtstreekse treinverbindingen naar Oudenaarde.

  • Gent-Sint-Pieters – Oudenaarde – Ronse: verhoogde frequentie door de inleg van extra treinen bij de heen- en terugreis.
  • Oostende – Brussel – Brussels-Airport Zaventem, met onder andere stops in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.
  • Vanuit Antwerpen: Antwerpen-Centraal via Gent-Sint-Pieters naar Oudenaarde en Ronse.
  • Vanuit Frankrijk: Lille Flandres (FR) via Kortrijk naar Oudenaarde.

Plan je reis via de knop hieronder. Aangekomen in het station van Oudenaarde ben je na enkele minuten stappen op De Markt en aan de aankomst in de Minderbroedersstraat.

Je kan een Blue-bike huren voor 2,50 euro vanaf het station van Oudenaarde. Zo kan je je vlot verplaatsen naar de fandorpen in en rond Oudenaarde.

Er wordt een publieksparkings voorzien voor de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Voor de parking neem je afrit 8 De Pinte op de E17. Volg vanaf daar de borden ‘Publieksparking Bruwaan Oudenaarde’.

Parkeer je wagen en neem vervolgens de gratis pendelbus aan halte A5 - Parking Publiek Bruwaan. Je kan vervolgens afstappen aan halte A3 - Aankomstzone Oudenaarde of A4 - Oudenaarde Station.

De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 en 13.15 u. De terugritten starten na de vrouwenwedstrijd vanaf 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.

Voor meer info rond de lokale verkeersmaatregelen en het randprogramma verwijzen we door naar www.derondeinoudenaarde.be, deronde@oudenaarde.be of bel het speciale infonummer 078/05 10 80 (ook operationeel in het weekend van de Ronde van Vlaanderen)