Elite Mannen mobiliteit oude kwaremont

Mobiliteit Oude Kwaremont

Ben je van plan om de Ronde van Vlaanderen in het fandorp op de Oude Kwaremont te volgen? Goede keuze! Je geniet er van maar liefst drie passages van de Mannen Elite en een dubbele passage van de Vrouwen Elite. Ontdek in het uitklapmenu hieronder hoe je er vlot geraakt!

Woon je in de buurt van de Oude Kwaremont? Kom dan zeker te voet naar de Oude Kwaremont. De publiekszone wordt ingericht in de Schilderstraat.

Kom je graag met de fiets, stal dan je fiets in de voorziene fietsenparking Weyns, in het centrum van Berchem. Van daaruit is het via de Stationstraat en Paddenstraat maar 15 minuten stappen tot aan de voet van de Oude Kwaremont. Let wel, de fietsenparking is onbewaakt. Breng dus zeker een fietsslot mee.

Of neem de gratis shuttlebus aan halte B3 - Park & Bike Kwaremont en stap na een korte rit af aan halte B2 – Oude Kwaremont.  De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 u. en 13.15 u. De terugritten starten na de passage van de vrouwen om 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.

Ben je niet uit de buurt en wil je toch met de fiets komen? Dat kan!  Zet je fiets op of in de auto en neem afrit 3b Kortrijk-Oost op de E17. Volg vanaf daar de bewegwijzering ‘Park & Bike Avelgem’.

Laat je auto achter op één van de voorziene parkings in het centrum van Avelgem en spring op je fiets. Via een uitgepijlde fietsroute van 7,5 km naast de Schelde kom je aan bij de fietsenparking Weyns in het centrum van Berchem. Van daaruit is het via de Stationstraat en Paddenstraat maar 15 minuten stappen tot aan de voet van de Oude Kwaremont. Let wel, de fietsenparking is onbewaakt. Breng dus zeker een fietsslot mee.

Of neem de gratis shuttlebus aan halte B3 - Park & Bike Kwaremont en stap na een korte rit af aan halte B2 - Oude Kwaremont. De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 u. en 13.15 u. De terugritten starten na de passage van de vrouwen om 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.

De trein is een prima alternatief om Oude Kwaremont te bezoeken. Vanuit verschillende steden van ons land, heb je rechtstreekse treinverbindingen naar Oudenaarde of Ronse.

  • Gent-Sint-Pieters – Oudenaarde – Ronse: verhoogde frequentie door de inleg van extratreinen bij de heen- en terugreis.
  • Oostende – Brussel – Brussels-Airport Zaventem, met stops o.a. in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde.
  • Vanuit Antwerpen: Antwerpen-Centraal via Gent-Sint-Pieters naar Oudenaarde en Ronse.
  • Vanuit Frankrijk: Lille Flandres (FR) via Kortrijk naar Oudenaarde.

Plan je reis via de knop hieronder. Aangekomen in het station Oudenaarde kan je op de gratis shuttlebus stappen aan halte A4 - Oudenaarde Station.  Stap vervolgens af aan halte B2 - Oude Kwaremont.

Ook aan station Ronse is een halte voorzien. Door op te stappen aan halte C4 - Ronse Station en af te stappen aan C2 - Oude Kwaremont kan je zorgeloos een hele dag genieten van de Ronde van Vlaanderen in de fanzone.

De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 u. en 13.15 u. De terugritten starten na de passage van de vrouwen om 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.

Er worden enkele publieksparkings voorzien voor de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en Ronse. Voor de parking in Oudenaarde neem je afrit 8 De Pinte op de E17. Volg vanaf daar de borden Publieksparking Bruwaan Oudenaarde.

Parkeer je wagen en neem vervolgens de gratis shuttlebus aan halte A5 - Parking Publiek Bruwaan.  Voor de Oude Kwaremont stap je af aan halte A2 - Oude Kwaremont.

Om de parkings in Ronse te bereiken neem je afrit 31 Frasnes op de E429 en volg je de borden Publieksparking Ronse. Stap vervolgens op aan bushalte C4 - Ronse Station. Voor de Oude Kwaremont stap je af aan halte C2 - Oude Kwaremont.

De heenritten zijn voorzien tussen 10.00 u. en 13.15 u. De terugritten starten na de passage van de vrouwen om 18.00 u. De laatste bus rijdt om 20.00 u.