Est Romet Pajur toont zich de sterkste in een sprint met 5

Est Romet Pajur toont zich de sterkste in een sprint met 5

Road  22/05/2022

De sterke Est Romet Pajur won de laatste wedstrijd van de Ronde van Vlaanderen jeugddag. In een uitgedunde kopgroep van 5 toonde hij zich de snelste en schreef zo de Ronde van Vlaanderen voor juniores op zijn naam. 

Het laatste startschot van de dag werd gegeven om kwart voor vier voor de mannen junioren. Een peloton van maar liefst 149 renners trok zich op de Grote Markt van Oudenaarde in gang voor een wedstrijd van 113,9 kilometer. Daarin deden ze enkele passages van de Achterberg, Berg Ten Stene, Wolvenberg, Jagerij, Kerkgate en de Holleweg. 

De eerste aanval van de dag was er eentje op naam van Pablo Bonilla Techera. De Uruguayaan kreeg even later het gezelschap van vier anderen. De kopgroep van 5 maakte na 14 kilometer een eerste passage langs de finishlijn in Oudenaarde met zo’n 30 seconden voorsprong. 

In de derde ronde maakte zich uit het peloton nog een groep van 5 los. Het vijftal kon het gat met de koplopers dichten op de Achterberg. In de voorlaatste ronde slaagde nog een groepje van 5 renners erin om de oversteek naar de kopgroep te maken met daarin enkele spraakmakende namen zoals de Est Romet Pajur, de Fransman Noa Isidore en de Nederlander Menno Huising. 

De kopgroep versnipperde en bij het ingaan van de laatste ronde bleven er nog 5 koplopers over die even later zouden sprinten voor de eindzege. Het was uiteindelijk de Est Romet Pajur die ronduit de sterkste was in de sprint en zijn medevluchters Menno Huising (tweede) en Noa Isidore (derde) versloeg. De Est werd eerder dit jaar al tweede in Parijs-Roubaix. 

Romet Pajur
Romet Pajur
Herbeleef de Ronde van Vlaanderen Jeugddag
Lees meer | Herbeleef de Ronde van Vlaanderen Jeugddag
Jarno Widar wint na late uitval bij de U19 Mannen
Lees meer | Jarno Widar wint na late uitval bij de U19 Mannen
Cat Ferguson sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Lees meer | Cat Ferguson sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Yasu Vervoort rondt sterke solo af bij de U17 Mannen
Lees meer | Yasu Vervoort rondt sterke solo af bij de U17 Mannen