Cedric Keppens wint allereerste Ronde Van Vlaanderen voor mannen U17

Cedric Keppens wint allereerste Ronde Van Vlaanderen voor mannen U17

Road  22/05/2022

Het was Cedric Keppens die de snelste was van een uitgedunde groep. Hij spurtte naar de overwinning na een wedstrijd van 64,2 kilometer. De Belg uit Sint-Lievens-Houtem schrijft zo de allereerste Ronde van Vlaanderen voor mannen U17 op zijn naam. 

Klokslag 10 uur werd de eerste wedstrijd van de dag in gang geschoten. Op de Grote Markt van Oudenaarde vertrokken 112 jongens nieuwelingen voor hun allereerste Ronde van Vlaanderen onder een stralend zonnetje en een warm applaus. 

Het was Devlin Feys die de eerste ontsnapping van de dag voor zijn rekening nam. Hij viel aan op de eerste helling van de dag, de Achterberg en kon een voorsprong van 35 seconden bij elkaar fietsen. Op Berg Ten Stene slonk zijn voorsprong en even later werd hij door het peloton teruggepakt. 

Ieben Jacobs was de volgende renner die een aanvalspoging waagde, maar ook hij kreeg geen vrijgeleide van het peloton en kreeg niet meer dan 10 seconden bij elkaar. De deur achteraan stond wel open en van de 112 gestarte renners, ging er een uitgedunde groep van 30 richting eindstreep. 

Enkele renners probeerden nog om een spurt te vermijden maar uiteindelijk kwam het toch tot een sprint. Daarin toonde Cedric Keppens zich de sterkste. Hij kwam al vroeg aan de leiding en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen. De renner verstevigd hierdoor ook zijn positie in het topcompetitie klassement. 

Cedric Keppens
Cedric Keppens
Zoe Backstedt maakt favorietenrol waar, Auke Van Buyssen sterkste bij U17
Lees meer | Zoe Backstedt maakt favorietenrol waar, Auke Van Buyssen sterkste bij U17
Ees Romet Pajur toont zich de sterkste in een sprint met 5
Lees meer | Ees Romet Pajur toont zich de sterkste in een sprint met 5
Veiligheid boven met nieuwe partner Boplan
Lees meer | Veiligheid boven met nieuwe partner Boplan