Toerisme

© Visit Bruges
© Visit Bruges

Brugge 

Wereldbefaamde stadszichten én kleine, te ontdekken hoekjes. De imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk in avondlicht bewonderen en in het stille Begijnhof tot rust komen. Slenteren langs die heerlijke Vesten, romantische plekjes ontdekken of op tal van groene oases botsen? Groots of intiem, Brugge bedient je op je wenken.

© Céderic Vandenberghe
© Céderic Vandenberghe

Oudenaarde

Oudenaarde, het epicentrum van de Vlaamse Ardennen waar ook het Centrum van de Ronde van Vlaanderen zich bevindt, herbergt een uitgebreide schat aan bezienswaardigheden uit het verleden. Het stadhuis is opgetrokken in schitterende Brabantse gotiek met Hanske de Krijger boven op de toren. De Krijger was trouwe stadswachter van Oudenaarde, maar ooit viel hij in slaap, waardoor hij Keizer Karel niet zag aankomen en die voor de poorten van Oudenaarde moest staan wachten. Sindsdien staan die poorten voor iedereen open voor een bezoek aan de mooie stad. Fan van de natuur? Ook dan is Oudenaarde de ideale plek om te vertoeven. In het Koppenbergenbos kan je wandelen of fietsen door een heerlijk stukje Vlaamse Ardennen. Neem dus zeker je sportoutfit mee bij een bezoek aan deze streek.

Cycling in Flanders

De essentiële gids voor een ideale fietsbeleving in Vlaanderen. Verneem alles wat je moet weten over fietsen in Vlaanderen. Ontdek indrukwekkende routes, uitdagende bucket lists en tips om je verblijf te plannen!