Bekijk het overzicht

Ijzersterke Daniel Arnes zegeviert solo in 50ste Ronde van Vlaanderen

3 April 2018

De Junioren trokken zich om 10u15 in Geraardsbergen op gang voor de 50ste Ronde van Vlaanderen, die voor de gelegenheid aankwam in Herzele. Ze kregen 131 zware kilometers voor de kiezen, met 8 hellingen en 3 kasseistroken. De nervositeit brak al vroeg in de koers uit. De Lippenhove- en de Paddestraat zorgden voor verschillende valpartijen en een eerste verbrokkeling in het peloton.

Net voor de Haaghoek kozen twee renners het ruime sop. De Noor Daniel Arnes (Norges Toppidrettsgymnas) wilde de nervositeit vermijden en kreeg de Fransman Valentin Retailleau (BTWIN - AGDR LA MONDIALE) in zijn zog. Op de eerste beklimming van de Muur voelde Arnes dat zijn Franse metgezel niet meewerkte en hij ging er alleen vandoor. In het peloton viel het tempo stil na de eerste keer Bosberg. Daardoor zag onze landgenoot Vincent Van Hemelen (Royal Cureghem Sportief VZW) zijn kans om te demarreren. Hij kreeg 6 medevluchters mee, maar dat liedje bleef niet duren.

Op de tweede beklimming van de Muur sprong William Levy (Borkop Cykler Carl Ras Roskilde) weg uit het peloton. Van Hemelen was de enige die de Deen kon volgen. De twee werkten samen en openden de jacht op koploper Arnes. Op 15 km van het einde sloot de Nederlander Adne Koster (CT Soenens-Booom) aan. De vogel was dan al gaan vliegen, dus reed het drietal voor een tweede plaats. In extremis reed Levy nog lek, waardoor Koster en Van Hemelen zouden strijden voor plaats twee.

Ondertussen rondde de ijzersterke Noor Arnes zijn solo indrukwekkend af. Koster had nog net dat tikkeltje meer kracht in de benen en spurtte naar plaats twee. Van Hemelen eindigde knap derde.

  • LIEVEN VAN DER DONCKT © LIEVEN VAN DER DONCKT
  • LIEVEN VAN DER DONCKT © LIEVEN VAN DER DONCKT