Bekijk het overzicht

Ontdek de Dorpen van de Ronde!

23 March 2022

Deze 6 dorpen zijn dé ‘Dorpen van de Ronde’ en vormen de aanloop naar de Vlaamse Ardennen. Ontdek hieronder wat er overal te beleven valt. Misschien is het wel de plek waar jij Vlaanderens Mooiste op de eerste rij wil beleven?  

  1. Sint – Niklaas  

Het eerste dorp dat het peloton van de Ronde van Vlaanderen welkom mag heten is Sint – Niklaas. Rond 10u50 draaien de renners de Grote Markt van Sint – Niklaas op. Dezelfde Grote Markt waar twintig jaar lang het startschot van de Ronde van Vlaanderen werd gegeven. Sint – Niklaas staat klaar om de hopelijk talrijke toeschouwers te verwelkomen op het grootste marktplein van België.  

  1. Hamme  

Na Sint – Niklaas rolt het peloton Hamme binnen. Rond 11u25 kan je de renners komen aanmoedigen in het dorp van Greg Van Avermaet. Naast de verschillende plaatsen waar je kan genieten van een hapje en een drankje vind je in Hamme ook drie grote schermen terug waar je samen met andere supporters jouw favorieten naar de overwinning kan schreeuwen!   

  1. Berlare 

Van het dorp van Greg Van Avermaet rijdt het peloton naar het dorp van de gebroeders Naesen. Hamburgers, Spaanse tapas, warme beenham etc.. niets is te gek voor Berlare. Ook dit jaar kan je eens afzakken naar het Donkmeer. Daar zullen de bootjes weer klaarliggen om Berlare in de verf te zetten. Heb je niet zoveel met water? Dan zijn de landbouwvoertuigen van Berlare misschien meer jouw ding!  

  1. Herzele  

Herzele viert dit jaar zijn 1050ste verjaardag en is helemaal klaar voor de wielergekte.  De wedstrijd van de mannen wordt live uitgezonden op groot scherm. Hun passage in Herzele is voorzien rond 12u20. Ook benieuwd naar de vrouwen? Hun passage is voorzien rond 14u. Er zijn ook verschillende drank- en eetstanden en een live – uitzending van de lokale radio. De jongste wielerliefhebbers kunnen hun beste kunsten bovenhalen op het fietsbehendigheidsparcours onder leiding van de Vlaamse wielerschool.  

  1. Zottegem  

Ook in Zottegem staan ze klaar om de Ronde te groeten op de Markt. Je vindt er ook een groot scherm waar je de koers live kan volgen en de renners kan aanmoedigen. Daarnaast zijn er drank- en eetstanden waar je kan genieten van een hapje en een drankje tijdens de wedstrijd. Ga ook zeker eens op bezoek in Velzeke Dorp, want ook daar zijn ze zot van de Ronde.  

  1. Haaltert 

Haaltert maakt zich dit jaar voor de eerste keer op als Dorp van de Ronde. En of ze er klaar voor zijn! Je kan er verschillende eigentijdse foodtrucks met vers gemaakte pizza’s, Thai food, frietjes etc… vinden. Wil je een hele dag genieten van de koers? Dat kan! In Sint – Gorik kan je terecht voor een ontbijtje mét groot scherm én een live passage langs het café Warrande.  Zo veel mogelijk uit de ‘schoonste zondag’ van het jaar halen? Blijf dan zeker zitten, want ’s avonds kan je genieten van allerlei optredens!

Heb jij een plekje gevonden waar je wilt genieten van deze koers hoogdag? We zien je graag daar!  

Gerelateerd nieuws