Tadej Pogacar komt in 2023 aan de start van de Ronde van Vlaanderen en Dwars door Vlaanderen

Tadej Pogacar komt in 2023 aan de start van de Ronde van Vlaanderen en Dwars door Vlaanderen

Road  13/12/2022

Tadej Pogacar maakt volgend voorjaar een doel van de Ronde van Vlaanderen. Dat maakte de Sloveen bekend op een persmoment tijdens een stage met zijn ploeg UAE Team Emirates in Alicante. In aanloop naar Vlaanderens Mooiste start Pogacar ook in Dwars door Vlaanderen. 

Tadej Pogacar kwam dit jaar voor het eerst aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Hoewel de Sloveen weinig ervaring had op het vlak van Vlaamse kasseihellingen was hij meteen goed voor een vierde plaats. Na een stevige versnelling op de Oude Kwaremont moest hij in de sprint de duimen leggen voor Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle en Valentin Madouas.  

Die vierde plaats smaakt duidelijk naar meer, want ook in 2023 mogen we Pogacar aan de start van Vlaanderens Mooiste verwachten. "De Ronde van Vlaanderen zal één van mijn grootste doelen voor 2023 zijn. Het is de meest chaotische en stressvolle wedstrijd van het jaar, maar het is ook de koers met de beste sfeer. Ik hou ervan", vertelt de Sloveen aan Nieuwsblad.  

Pogacar kijkt met ambitie uit naar De Ronde. "Ik weet niet of winnen realistisch is bij mijn tweede deelname, maar dit jaar was ik er al dicht bij. Misschien zal ik tot het einde van mijn carrière moeten blijven proberen om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Ook al win je niet, het geeft een fantastisch gevoel om mee te kunnen doen met de beste renners. Ik kan niet wachten." 

Als voorbereiding op Vlaanderens Mooiste start Pogacar op woensdag 29 maart 2023 ook in Dwars door Vlaanderen. De Sloveen nam dit jaar voor het eerst deel vaan de klassieker en was meteen goed voor een tiende plaats.

Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Lees meer | Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen