Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17

Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17

Road  19/05/2024

Met een ultieme versnelling op de Wolvenberg knalde Jinze Joris naar de overwinning in de Ronde van Vlaanderen voor Mannen U17. De Antwerpse kampioen haalde het voor Vic De Smet en Sune De Valck.

De tweede wedstrijd van de Topcompetitie voor Mannen U17 leidde de renners over een pittig parcours van 74 kilometer. Op hun pad: 6 hellingen en 7 kasseistroken. Op zo’n 30 kilometer van de aankomst hadden drie mannen het hazenpad genomen: Stan Vernaillen, Mauro Keppens en Aksel Decaestecker. Voor het ingaan van de laatste ronde vervoegden Sune De Valck, Joris Jinze en Arif Rayane de kopgroep.

Op zo’n 24 km van de meet, net voor het opdraaien van de Achterberg, was alles te herdoen. Een moment waarvan Joris Jinze profiteerde om opnieuw aan te vallen. Mauro Keppens, Emil Siegers, Sune De Valck en Yasu Vervoort, de winnaar van vorig jaar en huidig Limburgs kampioen, sprongen mee. Ze kregen echter geen vrijgeleide en werden al snel opnieuw gegrepen. Seff Van Kerckhove probeerde het nog even solo, maar kreeg niet meer dan 5 seconden voorsprong.

Jinze Joris had al bewezen dat hij over goede benen beschikte door het bergklassement te winnen. Op de Wolvenberg, de laatste helling van de dag, ontbond hij zijn duivels met een finale versnelling. Niemand kon volgen. In ware tijdrijderstijl – Joris Jinze werd op 1 mei ook al Belgisch kampioen tijdrijden – snelde hij naar de overwinning in Oudenaarde. Een tiental seconden later sprintten Vic De Smet en Sune De Valck respectievelijk naar plaatsen twee en drie.

Bekijk de resultaten hier.

Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen
Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Lees meer | Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege