Est Romet Pajur toont zich de sterkste in een sprint met 5

Est Romet Pajur toont zich de sterkste in een sprint met 5

Road  22/05/2022

De sterke Est Romet Pajur won de laatste wedstrijd van de Ronde van Vlaanderen jeugddag. In een uitgedunde kopgroep van 5 toonde hij zich de snelste en schreef zo de Ronde van Vlaanderen voor juniores op zijn naam. 

Het laatste startschot van de dag werd gegeven om kwart voor vier voor de mannen junioren. Een peloton van maar liefst 149 renners trok zich op de Grote Markt van Oudenaarde in gang voor een wedstrijd van 113,9 kilometer. Daarin deden ze enkele passages van de Achterberg, Berg Ten Stene, Wolvenberg, Jagerij, Kerkgate en de Holleweg. 

De eerste aanval van de dag was er eentje op naam van Pablo Bonilla Techera. De Uruguayaan kreeg even later het gezelschap van vier anderen. De kopgroep van 5 maakte na 14 kilometer een eerste passage langs de finishlijn in Oudenaarde met zo’n 30 seconden voorsprong. 

In de derde ronde maakte zich uit het peloton nog een groep van 5 los. Het vijftal kon het gat met de koplopers dichten op de Achterberg. In de voorlaatste ronde slaagde nog een groepje van 5 renners erin om de oversteek naar de kopgroep te maken met daarin enkele spraakmakende namen zoals de Est Romet Pajur, de Fransman Noa Isidore en de Nederlander Menno Huising. 

De kopgroep versnipperde en bij het ingaan van de laatste ronde bleven er nog 5 koplopers over die even later zouden sprinten voor de eindzege. Het was uiteindelijk de Est Romet Pajur die ronduit de sterkste was in de sprint en zijn medevluchters Menno Huising (tweede) en Noa Isidore (derde) versloeg. De Est werd eerder dit jaar al tweede in Parijs-Roubaix. 

Romet Pajur
Romet Pajur
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Lees meer | Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen