Beernem viert feest op hoogdag van de koers

Beernem viert feest op hoogdag van de koers

Road  23/03/2023

Op zondag 2 april doorkruist de Ronde van Vlaanderen de gemeente Beernem. De feestzones zijn ingetekend, de activiteiten zijn gekend, de wielerkoorts is aan het stijgen.

“Met maar liefst 15 kilometer parcours door onze gemeente zijn we dit jaar voor de eerste keer een fier 'Dorp van de Ronde”, aldus een enthousiaste burgemeester Jos Sypré. “Na de start op de Grote Markt in Brugge trekt het peloton richting Beernem. De officiële start wordt na iets meer dan 8 kilometer in onze gemeente gegeven, namelijk in de Bruggestraat. Met spreuken op de baan en langs de weg verwelkomen we het peloton. We voorzien ook nog een verrassing in Sint-Joris.”

“Daarnaast organiseren we opnieuw onze expo ‘Wielercultuur in Beernem’ in de Sinjo. Samen met de Cultuur Historische Kring Sint-Joris onthullen we op zondag 26 maart de Ronde van Beirnem, een niet-bepijlde gpx-fietsroute van ongeveer 50 kilometer met zes segmenten. Daarnaast maken we ons op voor de handelsactie ‘Dorp van de Ronde’ waarbij inwoners mooie prijzen kunnen winnen”, besluit Sypré.

Er is van alles te beleven langs het parcours in Beernem:

  • VBS Ter Bunen organiseert met ‘Koers op de speelplaats’ een fietsparcours met koffie- en aperitiefbar.
  • Op de Markt van Oedelem slaan café Mitra, Perle d'Ozette, Forza8330 en Den Bunker de handen in elkaar om er een echt volksfeest van te maken tijdens ‘Ronde van de Markt’, met koffie en boterkoeken, food & drinks, springkastelen, en uitzending op groot scherm. Om 10.30 u start de toertocht ‘In het spoor van de Ronde’.
  • De Witte Hoeve serveert om 9.00 u een koersontbijt. Enkel op reservatie via info@dewittehoevebeernem.be.
  • Aan het kerkplein in Beernem zullen de Beernemse Reuzen de wielrenners verwelkomen. Aan het rondpunt organiseert Feest- en Handelsgroep Dorpsvrienden Beernem een bar met apero en frietjes.
  • Op het grasplein aan O.C. De Kleine Beer zorgen Rugbyclub Beernem en Oranje Beernem onder het mom van ‘het Ovaal van de Ronde’ voor drank, lekkers, animatie voor de kinderen en uitzending op groot scherm.
  • In O.C. De Kleine Beer kan je dan weer terecht voor ontbijt en lunch. Een organisatie van KWB Beernem, Femma Beernem en Natuurloop Beernem.  Inschrijven gebeurt via kwb.beernem.mail@skynet.be.
  • Café Sint-Lucas supportert ook voor de koers. Ze werken met een all-in formule met drank en eten in het café en de feesttent. Uiteraard kan je ook hier de live-uitzending op groot scherm volgen.
  • Koersploeg De Blendhelmen supportert mee met een ontbijt, barbecue en afterparty met Cedex & Higher Underground (Tomorrowland) in de tuin van Stationsstraat 67. Inschrijven via De Blendhelmen. Ook hier kan je de koers volgen op groot scherm.
  • In de Kooldreef organiseert vzw Ten Distel een koersbar.
Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Lees meer | Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen