Auke De Buysser volgt zichzelf op bij de U17 Vrouwen

Auke De Buysser volgt zichzelf op bij de U17 Vrouwen

Road  21/05/2023

De Belgische Auke De Buysser heeft voor het tweede jaar op rij de Ronde van Vlaanderen voor U17 Vrouwen op haar naam geschreven. De 16-jarige topfavoriete haalde het in de sprint van een uitgedunde groep voor Belgisch kampioene Jilke Michielsen en de Nederlandse Esmee Blok.

Twee hellingen, twee kasseistroken en in totaal een kleine 40 km wedstrijd. Dat kregen de U17 Vrouwen vandaag voorgeschoteld in en rond Oudenaarde. De deur stond in de beginfase vooral achteraan open. Na nauwelijks 10 km was het peloton van 59 rensters al flink geschift. Op de flanken van de Achterberg werd de groep verder uitgedund, waardoor zo’n 15 rensters vooraan overbleven.

Toch was het wachten tot Berg ten Stene voordat we de eerste echte aanval te zien kregen. Het was de Tsjechische Daniela Hezinová die fors doortrok en bovenkwam met een 15-tal seconden voorsprong. Bij het ingaan van de laatste 10 km werd ze opnieuw bijgehaald door wat overbleef van het peloton.

Op iets meer dan 7 km van het einde achtte Belgisch kampioene Jilke Michielsen haar moment gekomen, maar zij werd meteen tot de orde geroepen door Auke De Buysser. In de laatste kilometers bleven de aanvallen uit en maakten de rensters zich op voor een sprint. De Buysser ging van ver aan en hield knap stand. Ze haalde het met duidelijk verschil voor Michielsen en Esmee Blok.

Bekijk de resultaten hier.

Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Lees meer | Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Van der Poel fietst zich in de geschiedenisboeken
Lees meer | Van der Poel fietst zich in de geschiedenisboeken
Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Lees meer | Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen