Yasu Vervoort rondt sterke solo af bij de U17 Mannen

Yasu Vervoort rondt sterke solo af bij de U17 Mannen

Road  21/05/2023

De jonge Limburger Yasu Vervoort heeft de Ronde van Vlaanderen bij de U17 Mannen gewonnen. Vervoort haalde het na een indrukwekkende solo van 15 km. Aan de aankomst hield hij 20 seconden over op Thibaut Van Damme en Lowie Baeck.

De U17 Mannen kregen 65 km voor de wielen geschoven, met onderweg vijf hellingen en evenveel kasseistroken. Het peloton van 120 renners hield zich aanvankelijk gedeisd, totdat Rias Lorie op 40 km van de streep op kousenvoeten wegreed. De Oost-Vlaming fietste een maximale voorsprong van 30 seconden bijeen, maar werd met nog 25 km te gaan ingerekend door wat overbleef van het peloton.

In aanloop naar de Jagerij, op 15 km van het einde, trok Yasu Vervoort ten aanval. Achter hem kwam de samenwerking moeizaam op gang, waardoor zijn voorsprong al snel boven de halve minuut groeide. De Limburger van Acrog-Tormans onderhield een stevig tempo en viel niet stil in de slotfase.

Het peloton werd in de laatste kilometer nog opgeschrikt door een valpartij, maar dat gebeurde op ruime achterstand van Vervoort. Hij kwam zegevierend over de streep in Oudenaarde. Thibaut Van Damme, de leider in het klassement van de Topcompetitie, won 20 seconden later de sprint van het uitgedunde peloton. Lowie Baeck mocht als derde mee het podium op.

Bekijk de resultaten hier.

Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Lees meer | Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen