Yasu Vervoort rondt sterke solo af bij de U17 Mannen

Yasu Vervoort rondt sterke solo af bij de U17 Mannen

Road  21/05/2023

De jonge Limburger Yasu Vervoort heeft de Ronde van Vlaanderen bij de U17 Mannen gewonnen. Vervoort haalde het na een indrukwekkende solo van 15 km. Aan de aankomst hield hij 20 seconden over op Thibaut Van Damme en Lowie Baeck.

De U17 Mannen kregen 65 km voor de wielen geschoven, met onderweg vijf hellingen en evenveel kasseistroken. Het peloton van 120 renners hield zich aanvankelijk gedeisd, totdat Rias Lorie op 40 km van de streep op kousenvoeten wegreed. De Oost-Vlaming fietste een maximale voorsprong van 30 seconden bijeen, maar werd met nog 25 km te gaan ingerekend door wat overbleef van het peloton.

In aanloop naar de Jagerij, op 15 km van het einde, trok Yasu Vervoort ten aanval. Achter hem kwam de samenwerking moeizaam op gang, waardoor zijn voorsprong al snel boven de halve minuut groeide. De Limburger van Acrog-Tormans onderhield een stevig tempo en viel niet stil in de slotfase.

Het peloton werd in de laatste kilometer nog opgeschrikt door een valpartij, maar dat gebeurde op ruime achterstand van Vervoort. Hij kwam zegevierend over de streep in Oudenaarde. Thibaut Van Damme, de leider in het klassement van de Topcompetitie, won 20 seconden later de sprint van het uitgedunde peloton. Lowie Baeck mocht als derde mee het podium op.

Bekijk de resultaten hier.

Herbeleef de Ronde van Vlaanderen Jeugddag
Lees meer | Herbeleef de Ronde van Vlaanderen Jeugddag
Jarno Widar wint na late uitval bij de U19 Mannen
Lees meer | Jarno Widar wint na late uitval bij de U19 Mannen
Cat Ferguson sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Lees meer | Cat Ferguson sprint naar winst bij de U19 Vrouwen
Auke De Buysser volgt zichzelf op bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Auke De Buysser volgt zichzelf op bij de U17 Vrouwen