Jarno Widar wint na late uitval bij de U19 Mannen

Jarno Widar wint na late uitval bij de U19 Mannen

Road  21/05/2023

Jarno Widar heeft de Ronde van Vlaanderen voor U19 Mannen op zijn naam geschreven. De jonge Belg reed op de Wolvenberg zijn medevluchters uit het wiel en kwam 6 km later solo over de aankomst. De Deen Daniel Nielsen werd tweede, Cedric Keppens derde.

Een peloton van 147 renners trok zich op gang in Oudenaarde voor een wedstrijd van 115 km. Op het parcours lagen maar liefst tien hellingen en negen kasseistroken om het kaf van het koren te scheiden. In de eerste 40 km slaagde niemand erin om weg te rijden. Het peloton bleef min of meer compact, totdat op 75 km van de streep een elitegroep van zes ten aanval trok, met daarbij een aantal favorieten zoals Jarno Widar, Duarte Marivoet en Cedric Keppens.

De verstandhouding voorin was meteen optimaal, waardoor de voorsprong al snel opliep tot meer dan een minuut. Ondanks een aantal verwoede pogingen om een tegenaanval op touw te zetten, moest het peloton zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Bij de koplopers gaf Widar steevast de beste indruk bergop. Hij legde ook als eerste zijn troeven op tafel, maar raakte niet weg.

Op Berg ten Stene was Marivoet de eerste die vooraan de rol moest lossen. Voor zijn ploegmaat Paul Fietzke ging het niet veel later ook te snel. Met nog 6 km te gaan slaagde Widar er op de Wolvenberg uiteindelijk toch in om alleen weg te rijden. Hij hield in de slotkilometers knap stand en zegevierde voor de Deen Daniel Nielsen en Cedric Keppens, die vorig jaar nog winnaar was bij de U17 Mannen.

Bekijk de resultaten hier.

Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Lees meer | Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen