Elite Vrouwen wedstrijdinfo

Parcours

Oudenaarde is net als de voorbije edities met zowel start als aankomst het epicentrum van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Vorig jaar schitterde Lotte Kopecky in haar driekleur in Vlaanderens Mooiste. Voor het eerst stond de Koppenberg op het menu. Ook dit jaar is de bult van Melden van de partij, net als hét duo van de Ronde: Oude Kwaremont en Paterberg. 

Start: Markt in Oudenaarde - 13.30u
Finish: Minderbroedersstraat in Oudenaarde - 17.32u
Afstand: 158 km

Fanguide

Ben je op zoek naar alle praktische informatie van de Ronde van Vlaanderen? Dan kan je hieronder onze gratis fanguide downloaden. Daarin kan je de timetable en roadmap raadplegen, maar lees je ook alles over mobiliteit en de niet te missen startpresentatie op de Markt van Oudenaarde. Lees snel verder en sta voorbereid aan de start! 

Deelneemsters

Wie treedt op zondag 2 april in de voetsporen van Lotte Kopecky? Ontdek hieronder de voorlopige deelnemerslijst van de Elite Vrouwen voor de Ronde van Vlaanderen.

1. België Lotte Kopecky 2. Nederland Annemiek van Vleuten 3. Nederland Chantal van den Broek - Blaak 4. Cuba Arlenis Sierra Canadilla 5. Zwitserland Marlen Reusser 6. Denemarken Cecilie Uttrup Ludwig 7. Australië Grace Brown 8. Polen Katarzyna Niewiadoma 9. Australië Brodie Chapman 10. Italië Marta Bastianelli

Resultaten 2022

De editie 2022 was om meerdere redenen historisch. Niet alleen maakte de Koppenberg voor het eerst deel uit van het parcours, ook ontving de winnares voor het eerst in de geschiedenis van het wielrennen evenveel prijzengeld als haar mannelijke collega. Dat Lotte Kopecky vervolgens het Vlaamse publiek uitzinnig maakte door in de Minderbroedersstraat in haar tricolore trui naar de zege te sprinten, was uiteindelijk de kers op een fantastische taart. De Belgische was één van de topfavorieten en maakte die rol ook waar. Ze klopte Annemiek van Vleuten en haar ploeggenote Chantal van den Broek - Blaak, die allebei weten wat het is om de Ronde van Vlaanderen te winnen. Kopecky versierde een plek in de geschiedenis van het vrouwenwielrennen én in de harten van de Vlaamse wielerfans.

Programma

Dat de Ronde van Vlaanderen internationaal één van de grootste wielerevenementen is, staat buiten kijf. Niet alleen op de wedstrijddag zelf is elke wielerfan in de ban van Vlaanderens Mooiste. Ook de dagen en weken voor het evenement houdt de Ronde de wielerwereld bezig. Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt in het kader van de Ronde van Vlaanderen.

De startpresentatie van de Elite Vrouwen gaat door op de Markt van Oudenaarde. Dit is het programma:

  • 11.45u: Aanvang startpresentatie
  • 13.05u: Einde startpresentatie
  • 13.30u: Start Ronde van Vlaanderen Elite Vrouwen

Dit zijn de Ronde van Vlaanderen fanzones:

  • Fanzone Koppenberg (10.00u - 19.00u)
  • Fanzone Oude Kwaremont (10.00u - 19.00u)
  • Fanzone Paterberg (10.00u - 19.00u)
  • Fanzone Finish Oudenaarde (13.00u - 19.00u)

Ook in Oudenaarde valt er heel wat te beleven in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Ontdek het hier.

Beleef De Ronde als vipgast

Ontdek wat wij in petto hebben om genieten en netwerken tijdens de Ronde van Vlaanderen 2023 te combineren. Lees snel verder en maak kennis met onze vipformules. Klaar voor een onvergetelijke ervaring middenin de koers? 

Beleef De Ronde als vipgast
Sportful lanceert Ronde van Vlaanderen collectie
Road
Sportful lanceert Ronde van Vlaanderen collectie
Lees meer | Sportful lanceert Ronde van Vlaanderen collectie
Van Vleuten, Balsamo en Uttrup Ludwig grootste uitdagers van Kopecky
Road
Van Vleuten, Balsamo en Uttrup Ludwig grootste uitdagers van Kopecky
Lees meer | Van Vleuten, Balsamo en Uttrup Ludwig grootste uitdagers van Kopecky
Neem de shuttlebus naar een Ronde van Vlaanderen fanzone
Road
Neem de shuttlebus naar een Ronde van Vlaanderen fanzone
Lees meer | Neem de shuttlebus naar een Ronde van Vlaanderen fanzone
Démarrage, het festival van de Ronde van Vlaanderen
Road
Démarrage, het festival van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Démarrage, het festival van de Ronde van Vlaanderen
Fiets zelf Vlaanderens mooiste klassieker

Dé Vlaamse voorjaarsklassieker, die wil elke liefhebber van de fiets toch minstens één keer zelf ervaren hebben? Op zaterdag 1 april is het aan jullie! Schrijf je nu in en geef alles op de iconische Vlaamse hellingen die één dag later op hun grondvesten zullen daveren. 

Fiets zelf Vlaanderens mooiste klassieker
#RVV23