Van Vleuten, Balsamo en Uttrup Ludwig grootste uitdagers van Kopecky

Van Vleuten, Balsamo en Uttrup Ludwig grootste uitdagers van Kopecky

Road  24/03/2023

Vorig jaar viel Vlaanderens Mooiste bij de vrouwen pas in zijn plooi op de streep in Oudenaarde. Lotte Kopecky spurtte toen in haar Belgische trui op indrukwekkende wijze naar haar eerste overwinning in de Ronde. De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen telt af naar een 20ste en dus jubileumeditie. Topfavoriete Kopecky staat met het nummer 1 op de voorlopige startlijst, maar de concurrentie is met onder andere Van Vleuten, Balsamo, Uttrup Ludwig en Bastianelli niet mals. 

Lotte Kopecky is aan een schitterend seizoen bezig. Met al twee overwinningen en een tweede plaats op drie koersen komt ze in bloedvorm aan de start in Oudenaarde. Dat geldt ook voor haar ploeggenote Demi Vollering die de Strade Bianche won, voor Kopecky. Team SD Worx kan daarnaast ook rekenen op onder andere sprintfenomeen Lorena Wiebes en de Zwitserse Marlen Reusser, die vorig jaar vijfde werd.  

 

Eén van de grootste uitdaagsters voor Kopecky en bij uitbreiding SD Worx is ongetwijfeld tweevoudig Ronde van Vlaanderen winnares Annemiek van Vleuten. Voor Movistar Team Women gaat zij in haar laatste jaar in het peloton op zoek naar een derde overwinning en de titel van recordhoudster. Ze krijgt Arlenis Sierra Canadilla, Liane Lippert en de Nederlandse Floortje Mackaij mee op pad.  

Nog meer ex-winnaressen aan de start met achtvoudig wereldkampioene veldrijden Marianne Vos en Coryn Rivera voor Team Jumbo-Visma. UAE Team ADQ brengt een voormalige winnares mee met ex-wereldkampioene Marta Bastianelli die aan haar laatste voorjaar bezig is. Naast haar zien we ook Silvia Persico, derde op het WK op de weg in Australië, op de voorlopige startlijst staan.  

Voor Trek - Segafredo tekent het Italiaanse duo Balsamo -  Longo Borghini present aan de start in Oudenaarde. In 2015 kon Longo Borghini Vlaanderens Mooiste al eens winnen. Balsamo was vorig jaar op haar beurt aan het feest in Gent-Wevelgem.  

Team DSM brengt onder andere Pfeiffer Georgi mee naar Oudenaarde. De Britse behaalde een knappe vijfde plaats in de openingsklassieker en mocht gisteren nog zegevieren na een knappe solo. Voor FDJ-Suez tekent publiekslieveling Cecilie Uttrup Ludwig present. De Deens kampioene mocht in 2019 al eens mee op het podium en ook dit seizoen deed ze het al goed met een derde plaats in Strade Bianche. Ze gaat met onder andere Grace Brown op pad.  

Ook heel wat Belgen zakken af naar Oudenaarde. Bij Fenix-Deceuninck mogen we drievoudig wereldkampioene veldrijden Sanne Cant aan de start verwachten. Shari Bossuyt verdedigt dan weer de kleuren van Canyon//SRAM Racing. Ze bundelt de krachten met Katarzyna Niewiadoma, die vorig jaar achtste werd.  

Verder prijken ook nog de namen Maria Giulia Confalonieri (Uno-X Pro Cycling Team), Zoe Backstedt (EF Education – Tibco – SVB) en Kristen Faulkner (Team Jayco Alula) op de voorlopige deelnemerslijst.  

Wie dit jaar naar eeuwige roem rijdt op de Minderbroedersstraat in Oudenaarde weten we op zondag 2 april omstreeks 17.30u! Ontdek de voorlopige deelnemerslijst hier.

Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Lees meer | Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Lees meer | Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Kopecky en Van der Poel op zoek naar records
Lees meer | Kopecky en Van der Poel op zoek naar records