Sociale wielerapp Link My Ride werkt samen met Flanders Classics

Sociale wielerapp Link My Ride werkt samen met Flanders Classics

Road  23/03/2023

Link My Ride, de sociale wielerapp, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Flanders Classics. Als officiële Ride-Out-app van de Belgische organisatie organiseert Link My Ride een programma van gratis openbare evenementen met belangrijke partners, in lijn met de komende Ronde van Vlaanderen. Gebruikers van de app kunnen op zondag 2 april deelnemen aan de officiële sociale ritten van de Ronde van Vlaanderen. Deze ritten vallen samen met het hoogtepunt van de voorjaarsklassiekers in Vlaanderen en eindigen met kijkfeesten bij de terugkeer naar de gastlocaties.

Link My Ride werd in september 2022 gelanceerd door profwielrenner Tom Pidcock en zijn vroegere ploegmaat Jacques Sauvagnargues en is ontworpen om renners met elkaar in contact te brengen. Wielergemeenschappen en -clubs kunnen op deze manier de organisatie van groepsritten vereenvoudigen. Link My Ride is gratis te gebruiken voor renners die zich individueel aanmelden.

Bevestigde locaties van fietstochten zijn Via Atelier in Londen (Verenigd Koninkrijk), R247 in de Cotswolds (Verenigd Koninkrijk), Velodrom in Barcelona (Spanje), Hors Categorie in Girona (Spanje) en Luft in Los Angeles (Verenigde Staten). Details van elk van deze ritten, inclusief starturen, routes en voorgestelde snelheden zullen de komende dagen worden toegevoegd aan de Link My Ride-app en worden aangegeven in de feed van renners op en rond elke locatie. Bijkomende locaties zullen binnenkort worden bevestigd. Locaties die interesse hebben om een officiële Flanders Classics x Link My Ride Ronde van Vlaanderen fietstocht te organiseren, kunnen contact opnemen via flanders@linkmyride.com.

Link My Ride kondigde onlangs een groot aantal nieuwe functies aan, waaronder een Route Creator-tool (alleen in het Verenigd Koninkrijk) die een nieuwe manier biedt om plaatsen te ontdekken waar u kunt rijden. Geef uw voorkeuren aan zoals startpunt, afstand en discipline en de app genereert automatisch meerdere routeopties waaruit u kunt kiezen op basis van lokale, populaire en rustige routes op wegen en paden. Link My Ride stimuleert gebruikers van de app die zich niet binnen het bereik van een gastlocatie bevinden om deze nieuwe functie te gebruiken om hun eigen sociale fietstochten te creëren op de zondag van de Ronde van Vlaanderen. Zo kunnen ze hun vrienden en andere lokale renners uitnodigen om zich bij hen aan te sluiten (nog een nieuwe functie!) om samen dit zeer geliefde moment in de wielerkalender te vieren.

Tom Pidcock, medeoprichter van Link My Ride: “Flanders Classics is een klasse apart als het gaat om het promoten van de beste professionele wielerwedstrijden ter wereld. De spanning die ze rond de wedstrijden creëren brengt mensen samen. We zijn verheugd dat we een element daarvan kunnen overbrengen naar wielergemeenschappen via de Link My Ride officiële Ronde van Vlaanderen fietstochten in samenwerking met enkele van de beste wielercafés en -winkels ter wereld.”

“De reden dat we allemaal van de Ronde van Vlaanderen houden is omdat het een enorm wielerfeest is”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “Door samen te werken met Link My Ride geven we fans over de hele wereld de kans om de unieke sfeer te beleven die inherent is aan het DNA van de Ronde van Vlaanderen. Deze samenwerking met Link My Ride past ook bij onze #SetThePace-mentaliteit: iets nieuws op tafel brengen dat voortkomt uit liefde voor de sport en helpt om de gemeenschap te laten groeien. Het is geweldig om te zien dat niet alleen wij hier in Vlaanderen enthousiast zijn over 2 april. We kijken er enorm naar uit dat de Ronde van Vlaanderen ook in het VK, Spanje en de VS wordt gevierd.”

Meer informatie over Link My Ride vindt u op linkmyride.com.

Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Lees meer | Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Lees meer | Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Kopecky en Van der Poel op zoek naar records
Lees meer | Kopecky en Van der Poel op zoek naar records