Oudenaarde leeft toe naar de Ronde van Vlaanderen

Oudenaarde leeft toe naar de Ronde van Vlaanderen

Road  07/03/2023

Dat de Ronde van Vlaanderen internationaal één van de grootste wielerevenementen is, staat buiten kijf. Niet alleen op de wedstrijddag zelf is elke wielerfan in de ban van Vlaanderens Mooiste. Ook de dagen en weken voor het evenement houdt de Ronde de wielerwereld bezig. Ontdek hieronder wat er allemaal in Oudenaarde te beleven valt in het kader van de Ronde van Vlaanderen.

KOERS workshops

Verlekkerd op koers en zin om je tanden in de collectie van KOERS | Museum van de Wielersport te zetten? Kom dan naar de gratis workshops op zaterdag 11 maart (10.00u - 17.00u) in Centrum Ronde van Vlaanderen en schrijf mee wielergeschiedenis!

Workshop Wielerfoto’s

Het vrijwilligerspeloton van KOERS rijdt bij het beschrijven van hun rijke verzameling wielerfoto’s een ware tijdrit. Zes etappes zijn reeds verreden en daarmee zijn al 6000 foto’s beschreven. Ook zin om mee te (be)schrijven? Ontdek een schat aan historische wielerfoto’s. Inschrijven kan hier.

Workshop Wikipedia

KOERS brengt de kermiskoers en haar helden naar Wikipedia, om hen zo wat meer in de kijker te plaatsen. Dit doen we in een heus WIKIpeloton. Wil je graag aansluiten? Duik mee in de wereld van de kermiskoers. Inschrijven kan hier.

 

Infotainment DE KOERS. ONS LEVEN

Carl Berteele is sinds 1993 de stem van de koers op Sporza Radio. Soms helder en warm vanuit de studio, vaak trillend op de motor op dokkerende kasseien, of zwetend op een knotsgekke col. Of het nu de Tour is, het WK of Vlaanderens Mooiste, als geen ander analyseert Carl pijlsnel de koers en wat eromheen gebeurt. Met passie, een rijke taal en altijd to-the-point. 30 jaar koers vanop de eerste rij levert een schat aan verhalen en anekdotes op. Wielersport als onuitputtelijke inspiratie. Geert Vandenbon is de muzikant van dienst. Zo ging hij eerder al als singer-songwriter de boer op met Michel Wuyts.

Waar? CC De Woeker – Oudenaarde
Wanneer? Donderdag 23 maart 2023 om 20.30u
Prijs? 15 euro
Reservatie? Via 055 390 363
Meer info? Via 055 335 135

 

Lezing Filip Osselaer

Filip Osselaer vertelt over de koers en het leven, winnen en verliezen, de prachtige belevenissen in de koers, de mannen die hun verhalen vertellen (en ook heel mooie dingen over de Ronde Van Vlaanderen). Zijn recent boek ‘Eddy! Planckaert, altijd coureur gebleven’ is een aanrader. De lezing gaat door op donderdag 16 maart om 20.00u in het Luisterhuis (Vleeshuis) – Bibliotheek Oudenaarde.

Helden van de Kunst

Helden van de Kunst is een kunstproject dat vorig jaar werd opgestart met leerlingen van de Bernardusdriesprong, een school in Oudenaarde voor kinderen met een verstandelijke beperking. De leerlingen hebben prachtige schilderijen op doek gemaakt met als thema 'De Ronde van Vlaanderen', gezien door de ogen van de Helden van de Kunst. Herr Seele, die het peterschap op zich neemt, schilderde voor dit initiatief zelf ook een speciaal kunstwerk “De Flandrien”. De werken zijn te zien in de winkelstraten van Oudenaarde.

Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Lees meer | Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Lees meer | Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Kopecky en Van der Poel op zoek naar records
Lees meer | Kopecky en Van der Poel op zoek naar records