Elite Mannen wedstrijdinfo

Parcours

In 2023 keert de Ronde van Vlaanderen voor het eerst sinds 2016 terug naar Brugge. Dat betekent ook dat de aanloop naar de Vlaamse Ardennen wijzigt. Het duo Oude Kwaremont – Paterberg is opnieuw de scherprechter met dienst is in volle finale. Ook de finish wijzigt niet. De opvolger van Mathieu van der Poel mag de armen in de lucht steken op de Minderbroedersstraat in Oudenaarde.  

Start: Grote Markt in Brugge - 10.00u
Finish: Minderbroedersstraat in Oudenaarde - omstreeks 16.29u
Afstand: 273,4 km

Fanguide

Ben je op zoek naar alle praktische informatie van de Ronde van Vlaanderen? Dan kan je hieronder onze gratis fanguide downloaden. Daarin kan je de timetable en roadmap raadplegen, maar lees je ook alles over mobiliteit en de niet te missen startpresentatie in Brugge. Lees snel verder en sta voorbereid aan de start! 

Deelnemers

Wie treedt in de voetsporen van Mathieu van der Poel op zondag 2 april? Ontdek hieronder de voorlopige deelnemerslijst voor een nieuwe editie van de Ronde van Vlaanderen.

1. Nederland Mathieu van der Poel 2. Nederland Dylan van Baarle 3. Frankrijk Valentin Madouas 4. Slovenië Tadej Pogacar 5. Zwitserland Stefan Küng 6. België Dylan Teuns 7. Verenigd Koninkrijk Fred Wright 8. Denemarken Mads Pedersen 9. Frankrijk Christophe Laporte 10. Noorwegen Alexander Kristoff

Resultaten 2022

Na winst in 2020 en een tweede plek in 2021 pakte de Nederlander Mathieu van der Poel in 2022 z'n tweede overwinning in Vlaanderens Mooiste. De Nederlander trok voor het derde jaar op zij met een metgezel naar de streep voor een sprint met z'n tweeën. Na Wout van Aert en Kasper Asgreen, nam hij het nu op tegen Tadej Pogacar. Net als twee jaar eerder was het Van der Poel die aan het langste eind trok. Hij hield de vanuit de achtergrond opgekomen Van Baarle en Madouas af. Pogacar moest vrede nemen met een vierde plaats. 

Programma

Dat de Ronde van Vlaanderen internationaal één van de grootste wielerevenementen is, staat buiten kijf. Niet alleen op de wedstrijddag zelf is elke wielerfan in de ban van Vlaanderens Mooiste. Ook de dagen en weken voor het evenement houdt de Ronde de wielerwereld bezig. Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt in het kader van de Ronde van Vlaanderen.

De startpresentatie van de Elite Mannen gaat door op de Grote Markt van Brugge. Dit is het programma:

  • 8.15u: Aanvang startpresentatie
  • 9.35u: Einde startpresentatie
  • 10.00u: Start Ronde van Vlaanderen Elite Mannen

Dit zijn de Ronde van Vlaanderen fanzones:

  • Fanzone Koppenberg (10.00u - 19.00u)
  • Fanzone Oude Kwaremont (10.00u - 19.00u)
  • Fanzone Paterberg (10.00u - 19.00u)
  • Fanzone Finish Oudenaarde (13.00u - 19.00u)

Dit zijn de Dorpen van de Ronde 2023:

Ook in Oudenaarde valt er heel wat te beleven in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen. Ontdek het hier.

Op de vooravond van Vlaanderens Mooiste, zaterdagavond 1 april, zorgt stad Brugge voor een heus concert op het podium op de Brugse Grote Markt. Om 20.00u geeft Soulsister in volle bezetting het beste van zichzelf. De Belgische hitmachine Paul Michiels - Jan Leyers brengen een mix aan soul, pop en rock. Na het optreden van Soulsister is het de beurt aan Level SIX tussen 22.00u en middernacht. Het concert is gratis bij te wonen.

© Kramon
© Kramon
Beleef De Ronde als vipgast

Ontdek wat wij in petto hebben om genieten en netwerken tijdens de Ronde van Vlaanderen 2023 te combineren. Lees snel verder en maak kennis met onze vipformules. Klaar voor een onvergetelijke ervaring middenin de koers? 

Beleef De Ronde als vipgast
Sportful lanceert Ronde van Vlaanderen collectie
Road
Sportful lanceert Ronde van Vlaanderen collectie
Lees meer | Sportful lanceert Ronde van Vlaanderen collectie
Wie volgt Mathieu van der Poel op in Vlaanderens Mooiste?
Road
Wie volgt Mathieu van der Poel op in Vlaanderens Mooiste?
Lees meer | Wie volgt Mathieu van der Poel op in Vlaanderens Mooiste?
Brugge is klaar voor de start van de Ronde van Vlaanderen
Road
Brugge is klaar voor de start van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Brugge is klaar voor de start van de Ronde van Vlaanderen
Neem de shuttlebus naar een Ronde van Vlaanderen fanzone
Road
Neem de shuttlebus naar een Ronde van Vlaanderen fanzone
Lees meer | Neem de shuttlebus naar een Ronde van Vlaanderen fanzone
Fiets zelf Vlaanderens mooiste klassieker

Dé Vlaamse voorjaarsklassieker, die wil elke liefhebber van de fiets toch minstens één keer zelf ervaren hebben? Op zaterdag 1 april is het aan jullie! Schrijf je nu in en geef alles op de iconische Vlaamse hellingen die één dag later op hun grondvesten zullen daveren. 

Fiets zelf Vlaanderens mooiste klassieker
#RVV23