Wie volgt Mathieu van der Poel op in Vlaanderens Mooiste?

Wie volgt Mathieu van der Poel op in Vlaanderens Mooiste?

Road  24/03/2023

Het Vlaamse wielervoorjaar bereikt stilaan haar hoogtepunt. Op zondag 2 april is het opnieuw tijd voor De Hoogmis, want dan staat er een nieuwe Ronde van Vlaanderen op het programma, voor het eerst sinds 2016 met start in Brugge. Tweevoudig winnaar Van der Poel wordt onder andere uitgedaagd door Pogačar en Van Aert. 

Vorig jaar snelde Mathieu van der Poel naar z’n tweede zege in Oudenaarde. Na z’n overwinning in Milaan-Sanremo behoort Van der Poel opnieuw tot de topfavorieten. Alpecin-Deceuninck stuurt Søren Kragh Andersen mee in steun. De Deen wist in Sanremo een vijfde plaats te veroveren. 

Uitdager met dienst is Wout van Aert. In 2020 werd de Belg nog nipt tweede na van der Poel. Met Dylan Van Baarle, vorig jaar tweede en winnaar van de openingsklassieker, Tiesj Benoot, die ook al mocht zegevieren dit voorjaar, en Christophe Laporte heeft de Nederlandse ploeg meerdere troeven in handen.  

Ook die andere andere naam, Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ontbreekt niet aan de start in Brugge. Hij kwam vorig jaar bij zijn debuut al dicht bij de overwinning met een vierde plek. Hij krijgt met Belg in vorm Tim Wellens en wegkapitein Matteo Trentin een sterk duo mee in steun. Ook de Zwitser Marc Hirschi komt aan de start. 

Ook Soudal Quick-Step heeft meerdere ijzers in het vuur voor Vlaanderens Mooiste, met enerzijds voormalig wereldkampioen Julian Alaphilippe en anderzijds ook ex-winnaar Kasper Asgreen. Davide Ballerini, winnaar van Omloop het Nieuwsblad in 2021, en Yves Lampaert vergezellen hun ploegmaats richting Oudenaarde.  

Voor Ineos Grenadiers staat Olympisch kampioen mountainbike en winnaar van de Strade Bianche Tom Pidcock op de voorlopige deelnemerslijst. Naast hem komen ook Magnus Sheffield, winnaar van De Brabantse Pijl 2022, en Michal Kwiatkowski aan de start. Biniam Girmay (Intermarché-Circus-Wanty), die vorig jaar geschiedenis schreef in Gent-Wevelgem, rijdt voor de eerste keer mee in de Ronde. Mike Teunissen en Taco Van der Hoorn staan hem onderweg bij.   

AG2R Citroën Team brengt het Belgische duo Greg van Avermaet en Oliver Naesen mee naar de start in Brugge. Van Avermaet mocht in 2021 mee op het podium, maar kon nog nooit zegevieren in Oudenaarde. Nog een duo zien we terug bij Trek-Segafredo, met ex-wereldkampioen Mads Pedersen en Jasper Stuyven. Nog meer Belgen aan de start bij Israel-Premier Tech. Dylan Teuns, die vorig jaar knap zesde werd, krijgt het gezelschap van Sep Vanmarcke.  

Ex-winnaar Alberto Bettiol tekent voor EF Education-EasyPost present aan de start. Bij TotalEnergies vinden we met Peter Sagan nog een ex-winnaar terug. Hij krijgt Anthony Turgis mee op pad. Groupama – FDJ zet alles op Valentin Madouas, vorig jaar derde in Oudenaarde. Hij gaat samen met de Zwitser Stefan Küng op pad. Verder staan op de voorlopige deelnemerslijst nog de namen van ex-winnaar Alexander Kristoff (Uno-X Pro Cycling Team), Matej Mohoric (Bahrain Victorious) en Zdenek Stybar (Team Jayco Alula).  

Wie Mathieu van der Poel opvolgt in de Minderbroedersstraat in Oudenaarde komen we op zondag 2 april te weten omstreeks 16.30u! Ontdek de voorlopige deelnemerslijst hier.

Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Lees meer | Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Kopecky en Van der Poel op zoek naar records
Lees meer | Kopecky en Van der Poel op zoek naar records
Volg de Ronde van Vlaanderen op deze kanalen
Lees meer | Volg de Ronde van Vlaanderen op deze kanalen