Schrijf jouw zoon of dochter in voor de Ronde van Vlaanderen voor kinderen

Schrijf jouw zoon of dochter in voor de Ronde van Vlaanderen voor kinderen

Road  12/03/2024

Op zondag 24 maart vindt in Park Spoor Noord in Antwerpen de Ronde van Vlaanderen voor kinderen plaats. Kinderen van 2 tot en met 12 jaar kunnen er gratis deelnemen aan wedstrijden op een afgesloten parcours in het park. 

Fietsbieb, beweging.net, District Antwerpen en Flanders Classics slaan de handen in elkaar voor de tweede editie van de Ronde van Vlaanderen voor kinderen. Op zondag 24 maart, één week voor de Ronde van Vlaanderen voor profs, krijgen kinderen van 2 tot en met 12 jaar de kans om hun eigen Vlaanderens Mooiste te bedwingen in Park Spoor Noord. Als kers op de taart maken de deelnemers kans om uitgeloot te worden om op 31 maart als deel van de Fietsbiebploeg het startpodium van de Ronde van Vlaanderen te betreden. 

De wedstrijdjes worden in leeftijdscategorieën verreden en vinden plaats tussen 13.00 en 16.00 u. De deelnemertjes brengen hun eigen fiets meer of kunnen gebruik maken van een fiets uit de Fietsbieb. Aangezien deelnemen belangrijker is dan winnen, werken we niet met winnaars. Alle deelnemende kinderen gaan na hun wedstrijd naar huis met een leuk aandenken. Omwille van de veiligheid op het parcours zijn de plaatsen per leeftijdscategorie beperkt. Inschrijven kan via deze link

Gent-Wevelgem op groot scherm 

Naast de wedstrijden, kan je op zondag 24 maart genieten van een gezellige drink op het terras, een lekker hapje van de foodtruck en van Gent-Wevelgem in Flanders Fields op groot scherm. De kleinsten onder ons kunnen zich uitleven op de springkastelen of deelnemen aan een leuke workshop. Verder kan je je fiets laten nakijken door vrijwillige fietsherstellers, je vaardigheden testen op een technisch parcours onder begeleiding van Pro Velo en kennismaken met enkele sociale en/of duurzame initiatieven. Reden genoeg dus om op 24 maart naar Park Spoor Noord af te zakken! 

Van der Poel fietst zich in de geschiedenisboeken
Lees meer | Van der Poel fietst zich in de geschiedenisboeken
Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Lees meer | Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Kopecky en Van der Poel op zoek naar records
Lees meer | Kopecky en Van der Poel op zoek naar records