Beernem drie edities lang Dorp van de Ronde

Beernem drie edities lang Dorp van de Ronde

Road  19/09/2022

Beernem mag zich in 2023, 2025 en 2027 Dorp van de Ronde noemen. Vlaanderens Mooiste doet op 2 april 2023 Oedelem, Oostveld, Beernem en Sint-Joris aan. Een dag eerder maken ook de wielertoeristen een passage door de gemeente tijdens We Ride Flanders.  

“Zondag 2 april 2023 wordt niet enkel een hoogdag voor de koersliefhebbers, ook voor Beernem is de doortocht van de Ronde een unieke belevenis”, aldus Jos Sypré, burgemeester van Beernem. “De Ronde passeert in Oedelem, Oostveld, Beernem én Sint-Joris. Vlaanderens Mooiste brengt heel wat volk op de been, dus ik verwacht op meerdere plaatsen een volksfeest.”   

Parcours  

De renners komen vanuit Brugge richting Oedelem en fietsen langs de Bruggestraat en de Knesselarestraat. Aan het kruispunt Den Hoorn slaan de renners rechtsaf om via de Schipperstraat en de Hoornstraat Beernem te bereiken. Daar volgt het peloton de Parkstraat om vervolgens linksaf te slaan in de Sint-Andreaslaan. Uiteindelijk gaat het via de Sint-Jorisstraat richting Knesselare.   

We Ride Flanders  

Op zaterdag 1 april, een dag voor de Ronde van Vlaanderen, wordt het volledige parcours opengesteld voor de fietsliefhebbers tijdens We Ride Flanders. 

Flanders Classics en KPMG lanceren Equal Pain Day campagne
Lees meer | Flanders Classics en KPMG lanceren Equal Pain Day campagne
Win een gesigneerd Flanders Classics fietsshirt
Lees meer | Win een gesigneerd Flanders Classics fietsshirt
Pogačar de beste van de drie
Lees meer | Pogačar de beste van de drie
De koers in goede banen leiden, dat verdient bergen respect
Lees meer | De koers in goede banen leiden, dat verdient bergen respect