Bekijk het overzicht

VAN VLEUTEN NEEMT HET IN DE RONDE OP TEGEN KAMPIOENEN KOPECKY EN BALSAMO

29 March 2022

Zondag is het zover, dan volgt het hoogtepunt van de heillige wielerweek. Dan staan de toppers in het vrouwenwielrennen in Oudenaarde aan de start van hun 19e Ronde van Vlaanderen. Na twee publieksvrije edities wordt het dit jaar ongetwijfeld een mooie wielerhoogdag mét fans. Zet Annemiek van Vleuten net zoals vorig jaar de wedstrijd naar haar hand of zorgt Balsamo zoals in Wevelgem voor een overwinning in Oudenaarde?

Bekijk de  deelnemerslijst hier

Om 13u25 vertrekt het peloton vanuit Oudenaarde voor een tocht van 159 km met 11 hellingen en 6 kasseistroken, met daarbij voor de eerste keer ooit de Koppenberg. Mederecordhoudster Annemiek van Vleuten, die vorig jaar in Oudenaarde soleerde, staat ook zondag weer aan de start. Met aan haar zijde Emma Bjerg die zondag vijfde was in Wevelgem en dit seizoen nog niet buiten de top 6 eindigde.

Al is de tegenstand zondag zeker niet min. Trek-Segafredo brengt namelijk regerend wereldkampioene en winnares van Gent-Wevelgem aan de start. De Italiaanse Balsamo krijgt met Van Dijk en Borghini twee ex-winnaressen van De Ronde in steun. Team SD Worx zet dan weer alles in op Belgisch kampioene Lotte Kopecky. Zij slaat de handen in elkaar met ex-winnares Chantal van den Broek-Blaak en Vollering.

Meer ex-winnaressen vinden we op de voorlopige deelnemerslijst van Jumbo-Visma: Marianne Vos en Coryn Labecki wonnen Vlaanderens Mooiste respectievelijk in 2013 en 2017. Zij trekken richting Koppenberg, Oude Kwaremont en Paterberg met teamgenote Anna Henderson. Voor Ceratizit-WNT Pro Cycling is Lisa Brennauer, die vorig jaar tweede was in Oudenaarde, kopvrouw met dienst en vormt een tandem met de snelle Maria Giulia Confalonieri die derde was in Gent-Wevelgem. Ze neemt het onder andere op tegen Grace Brown, die ook mee op het podium stond in 2021. De Australische slaat bij FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope de handen in elkaar met de immer enthousiaste Uttrup Ludwig.

Canyon // SRAM Racing schuift dan weer Katarzyna Niewiadoma naar voor. Team DSM kiest voor de snelle benen van Wiebes, die met Mackaij en Lippert aan de start staat. De deelnemerslijst blinkt met ex-winaressen. Met Bastianelli kan ook UAE Team ADQ op de ervaring van een ex-winnares rekenen. De Italiaanse gaat met Bujak en Bertizzolo op pad. Valcar Travel Services heeft met met Consonni en Persico dan weer twee snelle pionnen op de voorlopige startlijst staan.

Voor het Noorse UNO-X Pro Cycling Team is Susanne Andersen kopvrouw met dienst. Bij Team BikeExchange-Jayco is het uitkijken naar Teniel Campbell en de Australische Amanda Spratt. EF Education-Tibco-SVB rekent op Elizabeth Banks en Liv Racing Xtra rekent op Demey.

Dé wielerhoogdag komt nu echt dichtbij. Wie op zondag 3 april Annemiek van Vleuten in Oudenaarde opvolgt, weten we rond 18u. Ook dit jaar is de aankomst van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen voorzien na de finish van de mannen. De ontknoping bij de vrouwen zal aansluitend op de mannenwedstrijd live te volgen zijn op televisie.

Bekijk de deelnemerslijst hier

Gerelateerd nieuws