Bekijk het overzicht

Vlot naar de Ronde van Vlaanderen

24 March 2022

Zondag is het eindelijk tijd voor de hoogmis van het Vlaamse voorjaar met Vlaanderens Mooiste. De voorbije twee jaren zorgden de renners en rensters telkens voor spektakel tijdens hun Ronde van Vlaanderen. Zoals iedereen echter weet, was er ook één grote afwezige tijdens die twee edities: het publiek. Dit jaar is dat gelukkig niet meer het geval en daar zijn we blij om!  

We verwelkomen iedereen met open armen op de Oude Kwaremont, de Paterberg, in Antwerpen of in Oudenaarde! Samen maken we er een groot feest van! Hieronder kan je nog wat nuttige informatie vinden over de koers zodat je zeker geen verrassingen tegenkomt! Wist je bijvoorbeeld dat er speciale pendelbessen ingelegd worden om jou vlot tot op je favoriete Rondebestemming te krijgen? Lees snel verder om meer te ontdekken!  

MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID 

De Ronde van Vlaanderen brengt tienduizenden mensen op de been en om dat in goede banen te leiden, zijn er natuurlijk maatregelen nodig. Zo zullen verschillende straten in Antwerpen, in Oudenaarde, in Kluisbergen en in Ronse een hele dag afgesloten worden tijdens Vlaanderens Mooiste. Ook in andere steden en gemeenten waar de wedstrijd passeert kunnen straten tijdelijk afgesloten worden.  

De auto is dus niet het ideale vervoersmiddel om naar de Ronde af te zakken. Neem de trein of kom met de bus want zowel de NMBS als De Lijn leggen extra treinen en bussen in zodat iedereen naar Vlaanderens Mooiste kan komen. Zo zijn er bijvoorbeeld shuttlebussen naar de Oude Kwaremont en Oudenaarde en extra treinen naar Antwerpen en Oudenaarde. Een andere optie om naar de Ronde te komen, is de fiets nemen. Een sportieve activiteit en een dagje koers, dat is de ideale combinatie voor een topdag! 

Heb je een fysieke beperking en heb je vragen over hoe jij het gemakkelijkst naar de Ronde van Vlaanderen kan komen? Wij werken samen met Inter om het mensen met een beperking zo makkelijk mogelijk te maken. Check zeker de mobiliteitspagina op onze website voor meer info en scrol ook eens door de website van de stad of gemeente waar jij wil gaan kijken. Zo ben je goed voorbereid en hoef je geen seconde te missen van de Ronde.  Tot dan! 

Gerelateerd nieuws