Bekijk het overzicht

Bezoek onze fanzones tijdens de Ronde van Vlaanderen!

18 March 2022

Wielerfans die rijen dik staan om hun favoriet aan te moedigen, renners die alles geven en hopelijk een stralende lentezon: de Ronde van Vlaanderen is niet voor niets de hoogmis van het voorjaar! Van Antwerpen tot Oudenaarde zal de unieke sfeer van Vlaanderens Mooiste overheersen en dat kan dit jaar opnieuw in één van onze fanzones! 

Een fanzone is de ideale plek om de koers op de voet te volgen. De renners en rensters passeren er voor je neus en je kan er de volledige koers op groot scherm volgen. Bovendien zijn er drank- en eetstanden aanwezig zodat je zeker niets te kort komt. Elke fanzone is daarnaast voorzien van het nodige sanitair. 

KOPPENBERG – 10u-19u 

De Bult van Melden in de volksmond, maar zoveel meer dan een gewone bult. De gevreesde Koppenberg is een helling die niemand graag oprijdt, verschillende getuigenissen uit het peloton bevestigen dat. De ideale plek dus om de renners extra vocale steun te geven. En... nieuw dit jaar is dat ook de vrouwen de Koppenberg aandoen. Loop dus zeker niet weg na de passage van de mannen, want ook de vrouwen kunnen dat extra beetje steun goed gebruiken! 

OUDE KWAREMONT – 10u-19u 

Iedereen kent de Oude Kwaremont en iedereen weet ook wat het belang van deze helling in De Ronde is. De mannen rijden er maar liefst 3 keer over en de vrouwen 1 keer. Deze fanzone is met andere woorden de uitgelezen plek voor een ganse dag koers met een hapje en drankje! 

PATERBERG – 10u-19u 

Traditioneel de laatste helling waar Vlaanderens Mooiste in een definitieve plooi gelegd wordt alvorens naar Oudenaarde te trekken. Ook hier hoef je dankzij het grote scherm en twee passages van de mannen en eentje van de vrouwen niets van de koers te missen! Verzamel op de flanken van de steile helling en schreeuw je favorieten naar boven! 

OUDENAARDE – 13u-19u 

In 2022 vieren we tien jaar Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde en dit jaar wordt er zoals het hoort opnieuw een fanzone vlakbij de aankomst ingericht. Maak live vanop de eerste rij mee wie er bij de vrouwen en de mannen de armen in de lucht mag steken op de Minderbroedersstraat. Vier daarna ook mee met de winnaar en winnares tijdens de podiumceremonie.  

Plan je bezoek aan een fanzone via de info op onze mobiliteitspagina en check op voorhand welke pendelbus jij moet nemen om er te geraken! 

Gerelateerd nieuws