Bekijk het overzicht

Bezoek onze fanzones!

27 March 2019

Krakende kettingen, hijgende renners, juichende supporters... De Ronde belooft keer op keer een wielerspektakel, voor fans én renners. Van Antwerpen tot Oudenaarde zal iedere supporter van dichtbij kunnen kennismaken met de unieke sfeer van de Ronde van Vlaanderen. Supporters, verenig u!

In elke fanzone is er een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Er is ook animatie en voldoende sanitair voorzien. Je hoeft er trouwens geen seconde van de koers te missen: je kan de Ronde de volledige dag volgen op grote schermen. 

 

ZATERDAG 06/04

ANTWERPEN – 12u00 – 18u00

De ongeduldige supporter zakt al maar best een dag eerder naar Antwerpen af. Vanaf zaterdagmiddag is het fandorp op de Groenplaats open. Ontdek er de hipste fietskledij- en accessoires en herbeleef de Ronde van vorig jaar tijdens de vertoning van de Woestijnvis-documentaire ‘Ronde 102’. Hou je wel van wat actie? Haast je dan naar de Velofoor op de Gedempte Zuiderdokken, waar je kan kijken naar spectaculaire fietsstunts en zelf je fietskunsten kan testen.

 

ZONDAG 07/04

ANTWERPEN – 08u30 – 18u00

Op zondagochtend zorgen StuBru-gezichten Stijn Vlaeminck, Linde Merckpoel en Jeroen Delodder voor een spetterende opener tijdens de ploegvoorstelling op de Grote Markt (vanaf 08u30). Nadien kan je de koers op groot scherm integraal volgen op de Groenplaats (10u-18u).

 

GERAARDSBERGEN – 09u00 – 20u00

In Geraardsbergen kunnen fans verzamelen aan de voet van de mythische Muur van Geraardsbergen. Je ziet er naast de mannen en de vrouwen ook de junioren aan het werk. Zij werken  enkele plaatselijke rondes af en finishen op de Vesten. Vanaf 17u is er een afterparty.

 

KOPPENBERG – KRUISBERG – OUDE KWAREMONT – PATERBERG - doorlopend

De renners zullen heel wat steun kunnen gebruiken in de lastige heuvelzone in de finale van de Ronde. Kom dus naar één van de vier fandorpen in de Vlaamse Ardennen om je favoriete renner aan te moedigen. Op de lastige Koppenberg kan wat extra motivatie zeker geen kwaad, aan de Kruisberg verzamelen fans in het Malanderpark te Ronse. Wil je de ultieme finale van dichtbij meemaken? Dan sta je goed op de Oude Kwaremont of Paterberg. Spektakel verzekerd!

 

OUDENAARDE – vanaf 13u00

De publiekszone in Oudenaarde bevindt zich vlak aan de finish. Linde Merckpoel, Stijn Vlaeminck en Jeroen Delodder verhuizen van Antwerpen naar Oudenaarde om daar het feest verder te zetten. Geniet van koers met leuke beats op de achtergrond en vier mee met de winnaars. Partytime!  

  • Fotojokko © Fotojokko

Gerelateerd nieuws