Cat Ferguson sprint naar winst bij de U19 Vrouwen

Cat Ferguson sprint naar winst bij de U19 Vrouwen

Road  21/05/2023

De Britse topfavoriete Cat Ferguson heeft de Ronde van Vlaanderen voor U19 Vrouwen op haar palmares gezet. Ze haalde het in de sprint van een selecte groep voor Federica Venturelli en Célia Gery. Op de erelijst volgt ze haar landgenote Zoe Bäckstedt op.

In totaal tekenden 137 rensters present op de Markt in Oudenaarde voor de tweede editie van de Ronde van Vlaanderen voor U19 Vrouwen. Onderweg lagen vier hellingen en drie kasseistroken op hen te wachten. Tijdens de eerste koershelft bleef het aantal aanvalspogingen beperkt, maar werd wel meteen een stevige selectie doorgevoerd. Met een groep van ongeveer 70 rensters doken we uiteindelijk de finale in.

Een splijtende versnelling van de Italiaanse vrouwen zorgde ervoor dat het peloton in stukken brak op de Achterberg. Zo bleven voorin nog 11 rensters over, onder wie de Belgen Fleur Moors, Xaydee Van Sinaey, Lore De Schepper en Luca Vierstraete. Voor die laatste ging het op Berg ten Stene te snel, waardoor het in de laatste 15 km een strijd werd tussen 10 rensters.

Twee late uitvallen in de kopgroep werden vakkundig in de kiem gesmoord. In de sprint die volgde, ging Fleur Moors als eerste aan. Zij werd echter overvleugeld door Cat Ferguson, die vervolgens de Italiaanse Federica Venturelli en de Française Célia Gery afhield. Moors moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de vierde plaats.

Bekijk de volledige uitslag hier.

Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Lees meer | Longo Borghini mederecordhoudster met tweede zege
Van der Poel fietst zich in de geschiedenisboeken
Lees meer | Van der Poel fietst zich in de geschiedenisboeken
Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Lees meer | Fiets mee op een Link My Ride Ronde van Vlaanderen free ride
Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen
Lees meer | Download de Official Fan Guide van de Ronde van Vlaanderen