Beernem drie edities lang Dorp van de Ronde

Beernem drie edities lang Dorp van de Ronde

Road  19/09/2022

Beernem mag zich in 2023, 2025 en 2027 Dorp van de Ronde noemen. Vlaanderens Mooiste doet op 2 april 2023 Oedelem, Oostveld, Beernem en Sint-Joris aan. Een dag eerder maken ook de wielertoeristen een passage door de gemeente tijdens We Ride Flanders.  

“Zondag 2 april 2023 wordt niet enkel een hoogdag voor de koersliefhebbers, ook voor Beernem is de doortocht van de Ronde een unieke belevenis”, aldus Jos Sypré, burgemeester van Beernem. “De Ronde passeert in Oedelem, Oostveld, Beernem én Sint-Joris. Vlaanderens Mooiste brengt heel wat volk op de been, dus ik verwacht op meerdere plaatsen een volksfeest.”   

Parcours  

De renners komen vanuit Brugge richting Oedelem en fietsen langs de Bruggestraat en de Knesselarestraat. Aan het kruispunt Den Hoorn slaan de renners rechtsaf om via de Schipperstraat en de Hoornstraat Beernem te bereiken. Daar volgt het peloton de Parkstraat om vervolgens linksaf te slaan in de Sint-Andreaslaan. Uiteindelijk gaat het via de Sint-Jorisstraat richting Knesselare.   

We Ride Flanders  

Op zaterdag 1 april, een dag voor de Ronde van Vlaanderen, wordt het volledige parcours opengesteld voor de fietsliefhebbers tijdens We Ride Flanders. 

Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Lees meer | Aless De Bock soleert naar winst bij de Mannen U19
Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Lees meer | Célia Gery sprint naar zege in Vlaanderens Mooiste voor Vrouwen U19
Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Lees meer | Jinze Joris snelt met indrukwekkende solo naar de zege bij de Mannen U17
Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen
Lees meer | Justine Baud wint millimetersprint bij de U17 Vrouwen