Bekijk het overzicht

Haaltert in 2022 enthousiast Dorp van de Ronde van Vlaanderen

22 September 2021

Lokaal bestuur Haaltert kondigt met vreugde aan dat de Ronde van Vlaanderen op 3 april 2022 met een parcours van 14 km door Haaltert zal passeren. Haaltert wordt een Dorp van de Ronde. Op zondag 3 april 2022, een hoogdag in Vlaanderen voor koersliefhebbers, rijden de profs door Haaltert naar Denderhoutem en langs Heldergem. Een dag eerder, op zaterdag 2 april, is het de beurt aan de wielertoeristen om het parcours te verkennen tijdens We Ride Flanders.

Burgemeester Veerle Baeyens

“Na corona willen we met dit evenement, in open lucht, sportief de nodige dynamiek in ons dorp brengen. Samen beleven en genieten verdienen we méér dan ooit.”

Dorp van de Ronde

Haaltert is in 2022 en 2024 één van de dorpen van de Ronde. Er zullen een aantal feestzones zijn langs het parcours. Voor de organisatie van de feestzones werkt lokaal bestuur Haaltert graag samen met de talrijke verenigingen en lokale ondernemers van Haaltert. Zij ontvangen binnenkort de nodige communicatie hoe een evenement best aangevraagd wordt. Ze kunnen hun interesse om mee te werken wel al kenbaar maken via het mailadres rondevanvlaanderen@haaltert.be.

Schepen van Feestelijkheden Bart Ottoy

“We staan te popelen om het evenement te ontvangen. De doortocht van de Ronde is een unieke gelegenheid om onze verenigingen en lokale ondernemers in de kijker te zetten.”

Parcours

De renners komen Haaltert binnen in Ede en rijden via de Bruulstraat naar het centrum van Haaltert. Daarna nemen ze de Diepeweg en de Anderenbroek naar het centrum van Denderhoutem. En rijden ze via de Terwarentstraat naar de N460 en zo naar Heldergem. Via de Heldergemstraat rijden ze door naar Aaigem (Erpe-Mere).

Het parcours kan niet lang genoeg zijn, maar er moesten keuzes gemaakt worden. 3 van onze 4 deelgemeentes konden we na overleg meenemen. Elke inwoner kan inpikken waar hij wil om naar “Vlaanderens Mooiste” te gaan kijken.

Schepen van Sport Laurent Volckaert

“Het professioneel koersgebeuren zit in het DNA van ons dorp. Veel wielerrenners uit onze gemeente namen deel aan de Ronde. Koersen en Haaltert zijn verweven.”

Ook 2024 om naar uit te kijken

Lokaal bestuur Haaltert maakte reeds de afspraak met organisator Flanders Classics dat ook in 2024 Haaltert een Dorp van de Ronde is.

Gerelateerd nieuws