Bekijk het overzicht

Antwerpen en Brugge afwisselend gaststad voor De Ronde

4 April 2021

Vanaf volgend jaar hebben de steden Antwerpen en Brugge een overeenkomst van 6 jaar voor de organisatie van de start van de Ronde van Vlaanderen. Beide steden zullen alternerend de start van Vlaanderens Mooiste mogen verwelkomen.

Vlak voor de start van de 105e Ronde van Vlaanderen brachten Flanders Classics, burgemeester De Wever en burgemeester De fauw het heuglijke nieuws. Antwerpen en Brugge slaan de handen in elkaar met organisator Flanders Classics. Voor de komende zes jaar zijn beide steden afwisselend het decor voor de start van Vlaanderens Mooiste.

Een opgetogen Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel voor de start van de 105e Ronde van Vlaanderen. “We zijn erg blij dit nieuws te mogen aankondigen. In 2022, 2024 en 2026 zullen we net als de voorbije 5 jaar vanuit Antwerpen starten. In 2023, 2025 en 2027 trekt het peloton zich dan weer op gang vanuit Brugge, de plaats waar de Ronde in het verleden jarenlang warm onthaald werd.”

Niet alleen Flanders Classics, maar ook Brugge en Antwerpen zijn bijzonder blij met deze nieuwe overeenkomst. Het peloton trekt volgend jaar dus voor een 6e keer op rij naar Antwerpen en zal in 2023 terugkeren naar het hart van die andere Vlaamse kunststad Brugge.

Gerelateerd nieuws