Bekijk het overzicht

Topploegen aan de start van Vlaanderens Mooiste voor vrouwen

23 February 2021

Zondag 4 april staat bij heel wat teams met stip genoteerd in de agenda. 9 UCI Women’s WorldTeams en 15 UCI Women’s Continental Teams staan dan aan de start van de 18e editie van de Ronde van Vlaanderen. Die 24 ploegen zullen onder elkaar uitmaken wie de opvolgster wordt van Chantal van den Broek - Blaak.

Team SD Worx, de ploeg van titelverdedigster Chantal van den Broek - Blaak, wereldkampioene Anna van der Breggen en Jolien D’hoore, is één van de 9 UCI Women’s WorldTeams aan de start. De Nederlandse ploeg gaat de concurrentie aan met onder andere Ale’ BTC Ljubljana, het team van de Italiaanse winnares van 2019, Marta Bastianelli. Daarnaast komen ook Liv Racing, dat afgelopen winter Lotte Kopecky binnenhaalde, Canyon//SRAM Racing, Team BikeExchange en Trek-Segafredo aan de start. FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope, Team DSM en Movistar Team Women, de nieuwe ploeg van de Nederlandse Annemiek van Vleuten, vervolledigen de lijst met WorldTeams.

Naast 9 UCI Women’s WorldTeams is er ook plaats voor 15 UCI Women’s Continental Teams. Met Lotto Soudal Ladies, Ciclismo Mundial, Multum Accountants Ladies Cycling Team, Doltcini – Van Eyck – Proximus Continental Team en Bingoal Casino-Chevalmeire Cycling Team staan er 5 Belgische ploegen aan de start. Verder zullen ook Ceratizit-WNT Pro Cycling Team, de ploeg van Duits kampioene Lisa Brennauer, Valcar Travel & Service en Jumbo-Visma Women Team, de nieuwe ploeg van ex-winnares Marianne Vos, van de partij zijn.

Ook Parkhotel Valkenburg, A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team en Drops-Le Col Supported by TEMPUR strijden mee voor een plaats op het podium. Massi Tactic Women Team, Team Tibco-Silicon Valley Bank, Aromitalia Basso Bikes Vaiano en Hitec Products maken de deelnemerslijst compleet.

Wie op de Minderbroederstraat in Oudenaarde het zegegebaar zal mogen maken, weten we dus op zondag 4 april. Later wordt bekend gemaakt welke rensters precies aan de start zullen komen van Vlaanderens Mooiste.

Gerelateerd nieuws