Bekijk het overzicht

Denemarken boven met William Blume Levy

8 April 2019

De Deen William Blume Levy (Team NPV Carl Ras Roskilde) heeft de Ronde van Vlaanderen voor junioren gewonnen. Hij haalde het voor zijn landgenoot én ploegmaat Tobias Lund Andresen. De Fransman Antonin Corvaisier (Direct Energie). Achter hen eindigden 6 Belgen in de top 10.

De junioren kregen drie kasseistroken en tien hellingen voorgeschoteld. Met de Lippenhovestraat, Paddestraat en Haaghoek in de eerste 25 kilometer, werd de wedstrijd meteen hard gemaakt. De tweede helling van de dag, de Berendries met nog 100 km te gaan, was meteen beslissend. Zo’n 15 renners konden zich afscheiden van het peloton. Onder hen veel Belgen, met onder meer Ramses Debruyne, Toon Clynhens, en Alex Vandenbulcke. Jago Willems en Siebe Deweirdt kwamen nadien nog aansluiten.

De kopgroep hield stand tot het einde. In Geraardsbergen speelden de Denen Blume Levy en Andresen het ploegenspel uitstekend. Team NPV Carl Ras Roskilde kon zo uitpakken met plaats één en twee. De Fransman Antonin Corvaisier vervolledigde het podium. Uiteindelijk haalden zes Belgen de top tien, met Alex Vandenbulcke en Ramses Debruyne op vier en vijf. 

Gerelateerd nieuws