Bekijk het overzicht

Alles wat je moet weten over de Ronde voor junioren

3 April 2019

Zondag 7 april staat ongetwijfeld met stip aangeduid in uw agenda. Naast de mannen en de vrouwen strijden ook de junioren om de overwinning tijdens hun 51ste Ronde van Vlaanderen. De start wordt om 9u25 gegeven in Herzele. De winnaar zal rond 12u45 de armen in de lucht mogen steken op de Vesten in Geraardsbergen. 

 

Speciaal voor de 50ste editie van de Ronde reden de junioren vorig jaar van Geraardsbergen naar Herzele. Toen kon de Noor Daniel Arnes solo de overwinning binnenhalen. Dit jaar wordt opnieuw geopteerd voor het gebruikelijke parcours, met start in Herzele en aankomst in Geraardsbergen. Ze krijgen 136 lastige kilometers voorgeschoteld.

Van Herzele rijden de renners naar Zottegem waar ze twee kasseistroken zullen betwisten, de Lippenhove- en de Paddestraat. Daarna gaan ze via Zwalm naar Horebeke op zoek naar de derde kasseistrook van de dag, de Haaghoek. In de regio Brakel is het tijd voor het echte klimwerk, met kuitenbijters zoals de Leberg en Valkenberg.

Eenmaal in Geraardsbergen aangekomen, hebben de junioren nog drie plaatselijke rondes voor de boeg. Tijdens de eerste en tweede ronde trotseren de renners de Vesten en de Bosberg. De laatste ronde is nog pittiger, want dan zit het duo de Muur – Bosberg in het parcours. Na de Bosberg is het nog 12 kilometer tot de finish. Volgens het snelste schema zullen de junioren om 12u45 aankomen op de Vesten.

 

Programma Geraardsbergen

10u46: eerste passage junioren

11u56: tweede passage junioren

12u20: derde passage junioren

12u45: aankomst junioren op de Vesten

 

KLIK HIER VOOR DE STARTLIJST

  • Van der Donckt © Van der Donckt

Gerelateerd nieuws