Bekijk het overzicht

Deen Andreas Stokbro Nielsen sprint naar de zege

13 April 2019

Andreas Stokbro Nielsen heeft zaterdag de Ronde van Vlaanderen voor beloften (U23), met start en aankomst na 168 kilometer in Oudenaarde, gewonnen. De Deen haalde het na een door valpartij ontsierde massasprint voor Cedric Beullens en de Brit Jake Stewart.

Na de eerste kasseizone van de dag, de Lange Munte na 10 kilometer koers, muisden de Fransman Matis Louvel, de Ier Dillon Corkery en de Nieuw-Zeelander Ben Hamilton er vanonder. Zij boekten een maximale voorsprong van zowat 3:30 op het peloton. Na de beklimming van de Muur van Geraardsbergen, na 73 kilometer koers, smolt echter alles opnieuw samen.

Louvel ging bij de passage op de Kanarieberg opnieuw zijn kans en kreeg nu de Zwitser Joël Suter en de Deen Jacob Hindsgaul Madsen mee in steun. Dit trio kreeg wat verderop het gezelschap van Tom Van Vuchelen en de Duitser Niklas Märkl. Zij boekten een maximale voorsprong van anderhalve minuut, maar eens na de Kortekeer was weer alles te herdoen.

Het bleef zeer onrustig met tal van uitvalspogingen tot gevolg. Net voor het ingaan van de laatste vijf kilometer demarreerde de Duitser Patrick Haller. De Zwitser Robin Froidevaux reageerde en zo kregen we twee leiders. Onder de rode vod waren zij eraan voor de moeite en had in het peloton een valpartij plaats waar onder meer Thomas Pidcock bij betrokken was.

In de daaropvolgende sprint toonde Andreas Stokbro Nielsen zich de sterkste van het pak. De Deen volgt daarmee de Australiër James Whelan op op de erelijst. De laatste Belgische eindzege dateert van 2012 met Kenneth Vanbilsen.

(Lees hier het artikel via Het Nieuwsblad)

Gerelateerd nieuws