Bekijk het overzicht

Wie volgt Van der Breggen op in Oudenaarde?

27 March 2019

Bekijk de voorlopige startlijst

Op zondag 7 april zal een kransje wereldtoppers uitmaken wie de 16e editie van de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen zal winnen. Heel wat namen op de voorlopige startlijst maken kans om een tweede overwinning in Vlaanderens Mooiste aan hun palmares toe te voegen: Van Vleuten, Vos, Van Dijk, Longo Borghini en Rivera.

In dat rijtje vrouwen die een tweede zege kunnen najagen, zit geen enkele renster van de voorlopige selectie bij het Nederlandse Boels-Dolmans, één van de topteams aan de start. Chantal Blaak, winnares van Omloop Het Nieuwsblad, gaat op zoek naar haar eerste zege in de Ronde. Net als de Belgische Jolien D’hoore, die ondanks haar valpartij wel in de voorlopige selectie is opgenomen, en Amy Pieters, vorig jaar tweede in Oudenaarde.

Bij Mitchelton-SCOTT gaat Annemiek van Vleuten, winnares in 2011, op zoek naar een tweede overwinning, met de Australische Amanda Spratt in steun. Marianne Vos won de Ronde in 2013 en gaat voor CCC-Liv op pad met de Zuid-Afrikaanse kampioene Ashleigh Moolman-Pasio, die vorig jaar net naast het podium eindigde. Voor Team Sunweb rijden Lucinda Brand,  Floortje Mackaij en Duits kampioene Liane Lippert hun Ronde aan de zijde van Coryn Rivera, die in 2017 mocht zegevieren.

Het enige team met twee ex-winnaressen in de selectie is Trek-Segafredo. Ellen van Dijk en Elisa Longo Borghini volgden elkaar in resp. 2014 en 2015 op en bundelen dit jaar de krachten, samen met de snelle benen van Lotta Lepistö.

Europees kampioene Marta Bastianelli (Team Virtu Cycling) won vorig jaar Gent-Wevelgem en De Brabantse Pijl binnen de Flanders Classics voorjaarskoersen en krijgt in haar zoektocht naar succes in de Ronde de steun van Christina Siggaard, die in 2018 de beste was in de openingsklassieker. Frans kampioene Aude Biannic leidt de selectie bij Movistar en Belgisch kampioene Annelies Dom die van Lotto Soudal Ladies, samen met Lotte Kopecky die beter wil doen dan haar vijfde plaats in 2017. Bij Valcar Cylance Cycling vinden we nog een kampioene in de selectie: Marta Cavalli zal de Italiaanse kleuren verdedigen.

Katarzyna Niewiadoma, Elena Cecchini en Tiffany Cromwell vertegenwoordigen Canyon//SRAM Racing; Kirsten Wild en Lisa Brennauer WNT Rotor Pro Cycling Team.

Op zaterdag 6 april kunnen supporters alle deelnemende vrouwen aanmoedigen tijdens de startpresentatie op de Markt in Oudenaarde om 16u00. Belangrijke wijzigingen in het deelnemersveld dat op 7 april in Oudenaarde aan de start staat, zullen tijdig door de organisatie gecommuniceerd worden.

Check hier de startlijst

  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws