Bekijk het overzicht

Wereldkampioene krijgt stevige concurrentie in Oudenaarde

15 October 2020

Zondag verwelkomt Oudenaarde de grootste namen in het vrouwenwielrennen voor de start en finish van de Ronde van Vlaanderen. Naast wereldkampioene Van der Breggen zijn ook Van Vleuten, Deignan en Gent-Wevelgem winnares D’hoore van de partij

Regerend wereldkampioene Anna van der Breggen, winnares in 2018, voert de troepen van Boels Dolmans Cycingteam aan. Samen met Gent-Wevelgem winnares D’hoore, Dwars door Vlaanderen recordhoudster Pieters en Chantal van den Broek – Blaak, in het verleden al 2 keer derde in de Ronde, kan zij op een sterk team rekenen. 

De concurrentie komt onder andere van Mitchelton-Scott, waar ex-winnares en het nummer 2 van vorig jaar Annemiek Van Vleuten de handen in elkaar slaat met De Brabantse Pijl winnares Brown en Amanda Spratt. Nog een sterke selectie vinden we bij Trek-Segafredo. Met Deignan, Longo Borghini en Van Dijk staan er voor het Amerikaanse team maar liefst 3 ex-winnaressen aan de start. 

Ook bij Team Sunweb zien we een voormalige winnares op de startlijst staan. Rivera was de beste in 2017 en krijgt zondag de steun van Lippert en Mackaij, de nummers 2 en 3 uit De Brabantse Pijl. CCC-Liv kan rekenen op Marianne Vos die Vlaanderens Mooiste in 2013 won en zondag samen met de Zuid-Afrikaanse Moolman-Pasio aan de zoektocht naar een tweede zege begint. Cecilie Uttrup Ludwig draagt dan weer het nummer één voor FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope. 

Verder vinden we bij Canyon//SRAM Racing Niewiadoma, Cromwell en Klein op de voorlopige startlijst. Ook Belgisch kampioene Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies), 2e in Gent-Wevelgem, ontbreekt niet. Net als de Duits kampioene Lisa Brennauer (Ceratizit - WNT Pro Cycing Team), afgelopen zondag 3e in Flanders Fields. 

Download de voorlopige deelnemerslijst hier.

Er wacht de supporters zondag een Ronde van Vlaanderen voor vrouwen met een deelnemersveld om U tegen te zeggen. Laten we het thuis gezellig maken, massaal naar de Ronde op tv kijken en zo dus veilig op afstand genieten van dé wielerhoogdag bij uitstek in Vlaanderen. De wedstrijd is zondag live te volgen in Sporza op Eén vanaf 16u30. Bekijk hier meer info over de uitzending.

Gerelateerd nieuws