Bekijk het overzicht

Stevige concurrentie voor Van den Broek-Blaak in Vlaanderens Mooiste

29 March 2021

Op zondag 4 april verzamelt het vrouwenpeloton in Oudenaarde voor de start van de Ronde van Vlaanderen. Op de voorlopige deelnemerslijst prijken naast titelverdedigster Van den Broek-Blaak heel wat andere grote namen, zoals Van Vleuten, D’hoore, Kopecky en Deignan. Ontdek hieronder de voorlopige deelnemerslijst. 

Team SD Worx komt met een sterke ploeg aan de start. Van den Broek-Blaak, winnares in 2020, krijgt wereldkampioene Van der Breggen, D’hoore en Pieters mee als ploegmates. Bij de concurrentie is het uitkijken naar het stevige blok van Trek-Segafredo, dat met Deignan, Van Dijk en Longo Borghini drie ex-winnaressen in de ploeg heeft. Het drietal krijgt de steun van wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand en Audrey Cordon-Ragot.

Voor Movistar Team Women mag Europees kampioene Annemiek van Vleuten, winnares in 2011, binnen de ploeg het rugnummer 1 opspelden. Ze krijgt het gezelschap van de Deense Norsgaard, de runner-up van Omloop Het Nieuwsblad. Liv Racing rekent op een mooie prestatie van Belgisch kampioene Lotte Kopecky, vorig jaar derde in de Ronde.

Ale’ BTC Ljubljana schuift Marta Bastianelli naar voor, de winnares in 2019. Team DSM rekent op het duo Lippert - Mackaij. De immer vrolijke Cecilie Uttrup Ludwig is dan weer de kopvrouw voor FDJ Nouvelle – Aquitaine Futuroscope.

Verder vinden we bij Team BikeExchange de Australische Grace Brown op de voorlopige deelnemerslijst. De winnares van De Brabantse Pijl in 2020 wordt geflankeerd door haar landgenote Sarah Roy. De hoop van Canyon//SRAM Racing rust op de schouders van Hannah Barnes en Katarzyna Niewiadoma. 

Bij de UCI Women’s Continental Teams is het uitkijken naar Jumbo-Visma Women Team, waar Marianne Vos de vooruitgeschoven vrouw zal zijn. De ervaren Nederlandse wist Vlaanderens Mooiste in 2013 te winnen en kon gisteren ook Gent-Wevelgem op haar palmares schrijven. Duits kampioene Lisa Brennauer moet het mooie weer maken bij Ceratizit – WNT Pro Cycling Team. Ontdek hieronder de voorlopige deelnemerslijst, die ook steeds onderhevig blijft aan het COVID-19-protocol.

Dit sterke deelnemersveld zal op zondag 4 april uitmaken wie de opvolgster wordt van Chantal van den Broek-Blaak.

Gerelateerd nieuws