Bekijk het overzicht

Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen live op tv

22 February 2018

Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen live op tv

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar kan nu ook officieel worden bevestigd: Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen zullen in 2018 live worden uitgezonden op televisie. Na het grote nationale en internationale succes van de Ronde voor ‘Elite Vrouwen’ vorig jaar op Proximus TV en via een livestream op de Facebookpagina van Flanders Classics, beslisten Flanders Classics en de VRT dit jaar om nog een stapje verder te gaan. De twee bekendste Vlaamse klassiekers op de UCI Women’s WorldTour-kalender zijn voor de wielerliefhebbers straks te zien op de buis.

Sporza zal de finale van Gent-Wevelgem, afhankelijk van het wedstrijdverloop, live brengen en hierop de mannenwedstrijd laten aansluiten. De finale van de Ronde voor vrouwen wordt integraal uitgezonden op Canvas. Voor de mannenwedstrijd kan u terecht op één, waar ook een samenvatting van de vrouwenwedstrijd wordt aangeboden na de uitzending. Beide klassiekers zullen voorzien worden van het deskundige commentaar van Ruben Van Gucht.

“Flanders Classics wil traditiegetrouw een belangrijke rol blijven spelen in de opwaardering van het vrouwenwielrennen. Deze visibiliteit op de openbare omroep is van onschatbare waarde voor het vrouwenwielrennen en is andermaal een stap in de goede richting”, vertelt Flanders Classics-CEO, Wouter Vandenhaute.

Nieuwigheid voor vrouwen in Gent-Wevelgem, Brabantse Pijl krijgt vrouweneditie

Die ijver naar een stapsgewijze gelijkstelling van mannen- en vrouwenwielrennen probeert Flanders Classics ook te bewerkstelligen op sportief niveau. Zo zullen de eliterensters van de 25 deelnemende vrouwenploegen aan Omloop Het Nieuwsblad op 24 februari voor de allereerste keer in België samen met hun mannelijke collega’s worden voorgesteld in een spetterende openingsshow in het Gentse Kuipke. De startlocatie op de Emile Clauslaan voor mannen en vrouwen is dezelfde. Zo hoeven wielerfans aan de start in Gent geen seconde te missen van de mannen- en vrouwenkoers.

In Gent-Wevelgem rijden de rensters vanaf dit jaar net als hun mannelijke tegenhangers over de half-verharde “Plugstreets”. De Brabantse Pijl krijgt op 11 april voor het eerst een vrouweneditie in en rond de Vlaams-Brabantse gemeente Gooik. Het is de voormalige ‘Pajot Hills Classic’ die van datum wisselt met Dwars Door Vlaanderen en vanaf 2018 door het leven zal gaan als De Brabantse Pijl voor ‘Elite Vrouwen’.