Bekijk het overzicht

Anna van der Breggen: "Ik ben in de slotfase wel tien keer dood gegaan"

1 April 2018

Anna van der Breggen: “Niet verwacht dat ik op deze manier zou winnen”

Anna van der Breggen voerde een sterk nummertje op en was na afloop uiteraard tevreden over haar succesvolle uithaal. “Toch had ik niet verwacht om op deze manier te kunnen winnen. De solo van 25 kilometer is lang. Ik ben in de slotfase wel tien keer dood gegaan, maar ik heb mijn tempo kunnen aanhouden. Ik moet in ieder geval ook mijn ploeg danken. Met dit sterke geheel kunnen we inderdaad veel aan”, aldus de renster van Boels-Dolmans die eerder al de Olympische titel behaalde maar deze overwinning ook bovenaan haar lijstje plaatst. “Dit is voor mij een heel grote overwinning, een koers die gewoonweg iedereen wil winnen. Hier ga ik echt van genieten”.

Jolien D’Hoore: “Ik heb mezelf niets te verwijten”

Jolien D’Hoore diende vrede te nemen met de twaalfde plaats. “Ik had vandaag goede benen en zat de hele koers aandachtig voorin. Maar op de Oude Kwaremont kwam ik zoals een beetje gevreesd tekort. Ik hoopte nog op enkele ploegmaten om het gat te kunnen dichten maar dat was niet het geval. Toen wist ik dat de koers was gereden. Of ik hier ooit nog eens hoop te kunnen winnen? Het blijft in ieder geval één van mijn doelen. Alleen, ik moet de hellingen over kunnen geraken met de voorwacht. Ik spiegel me een beetje aan Alexander Kristoff. Ook hij is een spurter die de Ronde kon winnen."

Over de uithaal en sterke solo van Anna van der Breggen was Jolien D’Hoore allerminst verrast. “Tijdens de wedstrijd had ik al door dat ze heel goed was. Ze ademde omzeggens niet. Dat was een goed teken en dat is naderhand bevestigd”.

Sofie De Vuyst: “De aanmoedigingen waren fenomenaal”

Sofie De Vuyst was alweer een aangename verrassing en eindigde zestiende. “Ik ben heel tevreden. Alleen had ik de Oude Kwaremont met de eerste vijf moeten opdraaien. Dat lukte me niet en daardoor geraakte ik bij het achterop liggend groepje. Maar ik moet relativeren, vorig jaar had ik niet gedacht dat ik hier nu al zou staan, laat staan dat ik een top twintig zou rijden. De kasseien waren bij momenten wel lastig voor mij. Ik voelde ook nog altijd pijn in de rug maar dat is maar een kleine pijn in vergelijking met wat ik vorig jaar voelde na mijn zware val. De aanmoedingingen van het publiek waren fenomenaal en hebben me de pijn doen vergeten. Ik richt alle aandacht nu naar de Ardense klassiekers, dat wordt nog iets meer mijn doel dan deze ronde van Vlaanderen”.

Bron: Het Nieuwsblad

  • Photonews © Photonews