Bekijk het overzicht

Wereldkampioen Alejandro Valverde zet zijn zinnen op deelname aan de Ronde van Vlaanderen in 2019

29 October 2018

Op de ploegpresentatie van het Spaanse Movistar voor het seizoen 2019 mocht Alejandro Valverde de "VĂ©lo d'Or"-prijs, de tegenhanger van de Gouden Bal, in ontvangst nemen. Aan het Spaanse wielermagazine 'Ciclismo a fondo' bevestigde de 38-jarige renner dat hij volgend jaar maar al te graag afzakt naar Vlaanderen voor een deelname aan "Vlaanderens Mooiste".

"Deelnemen aan de Ronde belooft mooi te worden, want het zou voor mij de eerste keer zijn", opent Valverde. "Hoe mijn volledige programma er volgend jaar zal uitzien, dat weet ik nog niet, maar ik heb altijd veel vrijheid gekregen om te kiezen waar ik naartoe wilde. Daarover zijn nooit problemen geweest met het team."

Valverde wil in zijn wereldkampioenentrui graag schitteren op de Vlaamse kasseien, maar beseft even goed dat zijn dromen kunnen conflicteren met het teambelang. "Ik wil me tonen in de Ronde, maar als ik in de regenboogkleuren moet werken voor het team, dan doe ik dat met alle plezier."

Fans die de wereldkampioen aan het werk willen zien in Vlaanderen, mogen dus zeker zondag 7 april in de agenda noteren. Dan wordt de 103e Ronde van Vlaanderen beslecht en weten we wie de opvolger wordt van de Nederlander Niki Terpstra.

 

 

Gerelateerd nieuws