Bekijk het overzicht

Wat presteerden de (Belgische) favorieten al in de Ronde?

30 March 2017

Met Greg Van Avermaet start zondag een Belg als één van de topfavorieten in de 101e Ronde van Vlaanderen. Winnen kon hij in het verleden echter nog nooit, in tegenstelling tot Tom Boonen die nu al als mede-recordhouder aan de start verschijnt. Zondag staan er overigens vier ex-winnaars aan de start: twee Belgen maar evenveel buitenlanders. Hoe deden de (Belgische) favorieten in de voorbije Rondes? Een overzicht.

DE BELGEN

Tom Boonen

Aantal deelnames: 14

Beste resultaat: 1ste (in 2005,2006 en 2012)

Tom Boonen won de Ronde van Vlaanderen al drie keer: een eerste keer in 2005 met een verrassingsaanval uit het groepje-Van Petegem op de weg naar Meerbeke, een tweede keer als wereldkampioen in 2006 toen hij Leif Hoste klopte en de laatste keer in 2012 toen hij de Italianen Ballan en Pozzato het nakijken gaf in de sprint toen de streep voor het eerst in Oudenaarde lag. Daarmee is hij mede-recordhouder. In totaal reed hij 14 keer Vlaanderens Mooiste, enkel in 2015 startte hij niet en in 2013 gaf hij op.

Stijn Devolder

Aantal deelnames: 14

Beste resultaat: 1ste (in 2009 en 2010)

Tom Boonen is niet de enige landgenoot die zondag aan de start verschijnt met al één of meerdere zeges in Vlaanderens Mooiste op zak. Stijn Devolder deed het ook. Meer zelfs, Volderke deed het twee keer: in 2009 en 2010. Toen hij telkens al vroeg voor de aanval koos en daarna werd geholpen door zijn (sterke) ploegmaats van Quick Step. Dit jaar behoort Devolder zelfs niet tot de schaduwfavorieten maar de 37-jarige West-Vlaming van Veranda’s Willems-Crelan heeft wel genoeg ervaring om zich te tonen, desnoods in een lange vlucht.

Lees het volledige hier artikel via Sportwereld.

Al het nieuws over de 101e Ronde van Vlaanderen kan je hier terugvinden.

Foto's: © Kramon en © Patrick Verhoest

  • © Kramon © © Kramon
  • © Patrick Verhoest © © Patrick Verhoest
  • © Patrick Verhoest © © Patrick Verhoest
  • © Patrick Verhoest © © Patrick Verhoest
  • © Kramon © © Kramon