Bekijk het overzicht

Vincenzo Nibali staat dicht bij deelname aan de Ronde van Vlaanderen

29 January 2018

Vincezo Nibali verscheen nog nooi aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Maar daar zou dit jaar wel eens verandering in kunnen komen. De 33-jarige Italiaan sprak al langer over deelname aan "Vlaanderens Mooiste", maar is nu met de ploegleiding van Bahrain-Merida ook effectief overeen gekomen dat hij er zal bij zijn. Dat meldt de vooraanstaande Italiaanse sportkrant 'Gazzetta dello Sport'. 

"Vincenzo had al langer zijn wens geuit om deel te nemen aan de Ronde van Vlaanderen", licht Nibali's trainer Paolo Slongo toe. "We gaan hem daar dan ook niet in tegenhouden. We hebben er de voorbije dagen over gepraat en hebben Vincenzo groen licht gegeven."

Vooral logistiek lag een deelname voor de renner van Bahrain-Merida moeilijk, omdat de dag nadien de Ronde van het Baskenland op het programma staat en ook daar komt Nibali aan de start. Die problemen zouden echter kunnen opgelost worden met een priv√©-vlucht tussen Brussel en het Noorden van Spanje. 

Verwacht wordt dat Nibali niet zal meestrijden voor de winst tegen grote kleppers als Sagan en Van Avermaet, maar wel de Ronde rijdt in functie van de 'Tour de France'. Dit jaar krijgen de renners, net als in 2014, in 'La grande boucle' namelijk opnieuw een etappe met kasseistroken voorgeschoteld. Nibali ziet de Ronde van Vlaanderen als een ideale voorbereiding daarop.

  • Photo News ¬© Photo News