Bekijk het overzicht

Tweevoudig Rondewinnaar Devolder stopt met fietsen

4 November 2019

Op z’n 40e hangt Stijn Devolder de fiets aan de haak. Na een carrière van 18 jaar zegt de West-Vlaming het wielrennen vaarwel met op zijn palmares twee overwinningen in de Ronde van Vlaanderen.

Wie aan Stijn Devolder denkt, denkt aan een echte Flandrien. Toen ‘Volderke’ in 2008 met een solo vanop de Eikenmolen z’n eerste Ronde van Vlaanderen overwinning binnenhaalde, was hij maanden eerder al Belgisch kampioen geworden. Met een voorsprong van 14 seconden op Nick Nuyens en Juan Antonio Flecha schitterde hij in Meerbeke in z’n tricolore trui.

Een jaar later deed hij dat kunstje nog eens vlotjes over. Met opnieuw een versnelling op de Eikenmolen schudde Devolder een eerste keer de kaarten. Op de Muur van Geraardsbergen volgde z’n beslissende demarrage. Hij reed opnieuw solo naar de aankomst en won zo voor het tweede jaar op rij de Ronde van Vlaanderen, dit keer voor Heinrich Haussler en Philippe Gilbert.

Devolder sloot z’n carrière af als wegkapitein voor jonge talenten in het voorjaar. Zo stond hij in 2018 nog Wout van Aert bij en reed hij zijn laatste seizoen aan de zijde van Mathieu van der Poel. Volgend jaar dus een Flandrien minder aan de start van Vlaanderens Mooiste.

Bedankt Stijn om onze voorjaarsklassiekers mee te kleuren!

 

Foto: (c) Photonews

  • Photonews © Photonews

Gerelateerd nieuws