Bekijk het overzicht

Terpstra verdedigt titel tegen internationaal topgezelschap

27 March 2019

Bekijk de voorlopige deelnemerslijst

Antwerpen verwelkomt op 7 april de absolute wereldtop bij de start van de 103e Ronde van Vlaanderen. Op de voorlopige deelnemerslijst pronken de namen van titelverdediger Niki Terpstra, wereldkampioen Valverde, Sagan, Matthews en de Belgische toppers Naesen, Van Avermaet, Lampaert, Benoot en Vanmarcke.

General Race Director Scott Sunderland laat z’n licht over de voorlopige deelnemerslijst schijnen. “We zien ploegen met één sterke leider, waar het hele team voor in dienst zal rijden. Daar heeft Niki Terpstra bij Direct Energie bewust voor gekozen. Hij is bij z’n team, dat start dankzij een wildcard, de absolute kopman. Die situatie is nieuw voor hem, in vergelijking met Deceunick-Quick-Step, het team waar hij tot vorig jaar nog voor reed. In die ploeg hebben ze met Lampaert, Gilbert, Jungels en Stybar vier kaarten om mee te spelen.”

Bij dat andere Belgische team, Lotto Soudal, is Tiesj Benoot de vooruit geschoven man. Ook de Belgen Naesen (AG2R La Mondiale), Vanmarcke (EF Education First) en Van Avermaet (CCC Team) gaan hun kans voor een eerste zege in Vlaanderens Mooiste. Ze nemen het onder andere op tegen ex-Rondewinnaar Peter Sagan (Bora-hansgrohe), Europees kampioen Matteo Trentin (Mitchelton-SCOTT) én wereldkampioen Alejandro Valverde (Movistar), die de steun krijgt van Jürgen Roelandts.

“Maar er staan ook heel wat mannen met een snelle finish aan de start. Michael Matthews voor Team Sunweb, het duo Kristoff – Gaviria bij UAE Team Emirates, Arnaud Démare voor Groupama-FDJ en John Degenkolb bij Trek-Segafredo. Die laatste kan rekenen op de Belgen Jasper Stuyven en Edward Theuns, jongens die tot diep in de finale mee kunnen gaan”, zegt Sunderland.

Om de diversiteit in het deelnemersveld te benadrukken, verwijst Sunderland naar de veldrijders. “Met Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) zien we een interessante wending in de wielersport. Twee veldrijders die zich op het Vlaamse werk storten. Die laatste kan trouwens rekenen op de ervaring van tweevoudig winnaar Stijn Devolder.”

“Bijna elk team heeft mannen aan boord die de finale mee kunnen kleuren”, gaat Sunderland verder. “Kijk naar Team Sky, ze hebben misschien een minder uitgesproken favoriet, maar kunnen met Moscon, Doull, Rowe en Stannard op een heel sterk team rekenen dat de wedstrijd mee kan bepalen. Net zo voor Team Dimension Data, met Vermote, Valgren Andersen en Boasson Hagen. In de finale op zondag 7 april zullen we de koppeltjes voorin de koers gaan tellen.”

De voorlopige deelnemerslijst telt meer dan een handvol favorieten om zichzelf voor één dag tot koning van Vlaanderen te kronen in Oudenaarde. Belangrijke wijzigingen aan deze lijst, zal de organisatie tijdig meedelen.

Check hier de startlijst

  • Kramon © Kramon

Gerelateerd nieuws