Bekijk het overzicht

Ronde van Vlaanderen gaat niet door op 5 april

17 March 2020

Flanders Classics ziet zich genoodzaakt de Ronde van Vlaanderen op de voorziene datum af te gelasten. Het grootste volksfeest van Vlaanderen, dat op 5 april gepland stond, zal door de maatregelen die de overheid getroffen heeft om de verspreiding het COVID-19 virus tegen te gaan niet kunnen doorgaan. 

Vanavond heeft de federale regering een aantal extra maatregelen opgelegd in de strijd tegen het COVID-19 virus. De termijn van de maatregelen werd bovendien verlengd tot 5 april. Dat betekent dat Flanders Classics niet langer in de mogelijkheid is om de Ronde van Vlaanderen op de voorziene datum te laten doorgaan.

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics: “De nieuwe maatregelen opgelegd door de federale regering maken het ons inderdaad onmogelijk de Ronde Van Vlaanderen op 5 april te organiseren.  Er zijn natuurlijk belangrijker zaken dan koers op dit moment. We hopen dat we er met zijn allen in zullen slagen om op korte termijn een klimaat te creëren waarin we ons normale dagelijkse leven terug kunnen oppikken.”

Of uitstel naar een latere datum dit jaar mogelijk is, bekijkt Flanders Classics momenteel samen met de UCI en vertegenwoordigers van teams en renners.

 

(c) Sigfrid Eggers

 

  • Eggers © Eggers

Gerelateerd nieuws