Bekijk het overzicht

REACTIES: Van Aert - Van Avermaert - Vanmarcke

8 April 2019

Belgen Wout van Aert en Greg Van Avermaet reden een sterke wedstrijd maar op de Oude Kwaremont moesten ze passen toen Alberto Bettiol naar de zege reed in de Ronde van Vlaanderen. Sep Vanmarcke verbaasde vriend en vijand en zat plots (enigszins verrassend) in het winnende kamp. Al was hij ook erg onder de indruk van Mathieu van der Poel: “Hij maakt ons gewoon belachelijk. Gelukkig rijdt hij Roubaix niet, want die koers moet hem nog beter liggen. Hij geeft ons dus nog een jaartje de kans.”

Van Aert: "Ik zat op de limiet"

“Het was een echt zware wedstrijd”, pufte Wout van Aert, die in de groep met favorieten over de streep bolde maar de top tien niet haalde. “Er zat niet meer in vandaag. Op de laatste keer Oude Karemont zat ik op de limiet toen Bettiol vertrok. Vanaf toen had ik het moeilijk en ik zakte erdoor op de Paterberg. Nadien zat er geen organisatie in de achtervolging, zoals meestal. De sterkste is gewoon op het juiste moment vertrokken.”

Van Avermaet: “Hij is een groot talent, maar ook een beetje lui”

Ook Greg Van Avermaet (10e) was verrast door de zege van ex-ploegmaat Alberto Bettiol in de Ronde van Vlaanderen. “Ik had hem niet als favoriet aangevinkt. Nochtans heb ik er vorig jaar bij in de ploeg gezeten. Hij is een groot talent, maar ook een beetje lui. Ik denk dat hij vorig jaar ook wat te dik stond. Nu is er wel wat af, misschien dat hij een klik gemaakt heeft in zijn hoofd.”

Vanmarcke: “Van der Poel maakt ons gewoon belachelijk”

Sep Vanmarcke verbaasde vriend en vijand in de Ronde na zijn zware van in de E3. Hij zat met ploegmaat Bettiol ook in het winnende kamp en bleek nog van goudwaarde voor de Italiaan: “Ik ben persoonlijk heel verrast en heel blij. Voor de start was mijn doel vijf uur te fietsen en zelfs dat leek toen niet mogelijk. Maar hoe harder het ging, hoe minder ik mijn knie voelde. We hadden afgesproken dat ik de ploeg zou helpen. Na de Muur zat ik ver, met alle favorieten vooraan, maar onze kopmannen waren mee en ik wist dat het nog ver was en dat iedereen vooraan op reserve zou rijden.”

 

Lees het volledige artikel via Het Nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190407_04307484

 

 

 

 

Gerelateerd nieuws