Bekijk het overzicht

REACTIES. Terpstra: "Vechten tegen de wind”

1 April 2018

Niki Terpstra: “Vechten tegen de wind”

Niki Terpstra sloeg na zijn zege in de E3 Prijs Harelbeke vorige week al aan het zingen tijdens het flashinterview, en de Nederlander liet zijn artistieke geest ook de vrije loop na de winst in de Ronde. “Ongelooflijk, dit is zo gaaf. Ik kan dit gevoel niet beschrijven. Ik heb altijd gedroomd van deze koersen, de Ronde en Parijs-Roubaix, nu heb ik ze allebei gewonnen. “Ik was aan het vechten tegen de wind in de aanloop naar de Kwaremont, dat is een rotstuk als je alleen zit. Op de Kwaremont kreeg ik de leiders toch in het zicht en moest ik ook er over gaan. Ik wist dat ik die groep moest pakken en ik bouwde d’r op, bouwde d’r op, bouwde d’r op, bouwde d’r op, het bloed spatte in mijn kop. De liefde voor de koers”, weerklonk het bij de Nederlander die zo een kleine parodie maakte op het lied ‘Liefde voor muziek’ van Raymond van het Groenewoud.

Philippe Gilbert: “In Luik zal ik goed zijn”

Philippe Gilbert maakte het feest bij Quick Step compleet door de derde plaats weg te kapen. “Die drie aanvallers hebben superhard gereden”, vertelde de winnaar van vorig jaar. “We wilden echt een lastige koers. De halve favorietengroep zat al vroeg kapot. Of het nu tegenwoordig makkelijker is om met 7 man de koers te controleren? Ja, misschien wel. Raar, hé? We moeten iedereen bedanken van onze ploeg. En nu Parijs-Roubaix: dat is een andere koers, de ervaring daar heb ik nog niet. We hopen daar als team natuurlijk ook te winnen. Dat blijft altijd speciaal, ook al hebben we al veel koersen gewonnen. De voorjaarskoersen zijn de onze en zo’n overwinning geeft dan vertrouwen aan de hele ploeg, we rijden echt als een roedel wolven.”

Tiesj Benoot: “Ik heb wel nog een jaar of tien om deze koers te winnen”

“Achtste, dat is toch wat teleurstellend. Ik verdiende een betere uitslag want ik was toch weer bij de beste vier in de koers. Maar ik zat wat gevangen door al die renners van Quick Step. Toen Stybar ging op de Kruisberg ging ik mee, maar daarna ging Terpstra. En dat was de goede aanval. Jammer, want ik denk niet dat hij mij er had afgereden. Maar hij was ijzersterk, hij is de verdiende winnaar. Op de laatste keer Paterberg zat ik ideaal in derde positie, maar Sep had kramp of schakelde verkeerd en daardoor moest is rond hem rijden, waardoor Sagan boven enkele meters had. Zat ik in zijn wiel dan was er samen misschien iets mogelijk. Maar zelfs dan hadden we Terpsta niet ingehaald denk ik. Op het einde had ik ook wat last van mijn maag.”

Bron: Het Nieuwsblad/ Sportwereld

Voor meer reacties, klik hier

  • Photo News © Photo News
  • Photo News © Photo News
  • Photo News © Photo News
  • Photo News © Photo News