Bekijk het overzicht

REACTIE Alberto Bettiol: “Wat doe ik hier? Ik win de Ronde!”

7 April 2019

Je eerste profzege boeken op de Minderbroedersstraat in Oudenaarde, aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen. Het overkwam Alberto Bettiol die één uur na zijn onwezenlijke raid nog altijd niet kon geloven dat hij Vlaanderen Mooiste had gewonnen. “Wat doe ik hier? Ik win de Ronde!”, flitste het in de laatste kilometer door zijn hoofd.

Hoe zou u zich voelen mocht u uw eerste profzege boeken in één van de grootste monumenten van de wielersport? Zou u het droog houden? Zou u niet overmand worden door emoties? Ja toch! Dus overkwam het ook Alberto Bettiol, een 25-jarige Toscaan die deed wat weinigen voor mogelijk hielden. Winnen in een monument!

Hij had het niet zomaar gekregen, besefte Bettiol. Demarreren op de Kwaremont om dan te winnen na een solo van bijna twintig kilometer. Weinigen die het hem voordeden.“Na de Paterberg volgden de langste kilometers van mijn leven”, bekende de Italiaan. “Mijn sportdirecteur riep dat ik moest blijven trappen. Ik heb nooit achterom gekeken, de wind stond goed. En Langeveld riep constant in de oortjes dat iedereen moe was. Maar ik kon het niet geloven. ‘Wat doe ik hier, ik ben de Ronde van Vlaanderen aan het winnen, dat kan niet’, spookte het constant door mijn hoofd. Maar ik mocht niet omkijken. Op een kilometer van de aankomst zag ik rechts van mij een schaduw opdoemen. Ze zijn er, het bleek een motor te zijn. En dan die laatste vijfhonderd meter. Je ziet dat niet op televisie maar de weg loopt lichtjes omhoog. Nul komma twee procent, meer is het niet, maar die laatste vijfhonderd meter waren zwaarder dan de Mortirolo. (Grijnzend) Zelfs nu kan ik het niet vatten. Wat doe ik hier, waar praat ik met jullie over.”

 

Lees het volledige artikel via Het Nieuwsblad

  • Photonews © Photonews